Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΟΒΕ: Διαψεύδονται οι ελπίδες για φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λόντου 8 10681 Αθήνα • Τηλ.:(210) 3810783-4 • Fax.: (210)3301977
E-Mail: [email protected] - Internet:http://www.obe.gr

   
                                                                                    Αρ.Πρωτ.6810
                                                                           Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου

ΟΒΕ: Διαψεύδονται οι ελπίδες για φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης

Η ΟΒΕ, εκτιμώντας τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θεωρεί ότι διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά οι προσδοκίες των καταναλωτών για σημαντική μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μέσα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Τελικά, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, πράγμα που ισοδυναμεί με 99 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Αν προσθέσουμε και τον συμπαρασυρόμενο ΦΠΑ 23% τότε η πραγματική μείωση θα ανέλθει στα 121,77 ευρώ, δηλαδή θα είναι μειωμένη κατά 12,7 λεπτά το λίτρο. Με τις μειώσεις αυτές, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί μεταξύ 1,10 και 1,15 ευρώ το λίτρο. Η ΟΒΕ εκτιμά ότι και με αυτή την τιμή, τα νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν και πάλι να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Η εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού έγινε χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος με τους φορείς της αγοράς και των καταναλωτών, παρότι η ΟΒΕ το ζήτησε επανειλημμένως.
Η πρόταση της ΟΒΕ ήταν ο ΕΦΚ να επανέλθει στα επίπεδα του Απριλίου του 2011, όταν ανέρχονταν στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο και μαζί με τον ΦΠΑ 23% στα 25,83 ευρώ. Με την πρότασή μας αυτή, η συνολική μείωση ΕΦΚ
και ΦΠΑ θα ανέρχονταν στα 380 ευρώ το χιλιόλιτρο και η τιμή ανά λίτρο θα έπεφτε στα κάτω από τα 90 λεπτά.
Καλούμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να έχει η μικρή αυτή μείωση και δεν θα εισπράξει, και πάλι, αυτά που προϋπολογίζει. Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε και όλες τις γνωστές, πλέον, συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού, στο περιβάλλον και στον κλάδο των πετρελαιοειδών.
Την καλούμε, επίσης, να ανοίξει αμέσως διάλογο με τους φορείς της αγοράς, τους καταναλωτές και τα επιμελητήρια, ώστε να βρεθεί η πραγματική δυνατότητα των καταναλωτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα δράματα από εξόφθαλμα και επαναλαμβανόμενα λάθη πολιτικής των κυβερνήσεων, πάνω στα καύσιμα.

 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο