Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eως 21/5 οι δηλώσεις ειδικού φόρου 3% για ακίνητη περιουσία off shore

Έως τις 21 Μαΐου και σε ένα αντίτυπο (με την υποχρεωτική συνυποβολή των φύλλων υπολογισμού της αξίας ακινήτων - έντυπα 1 – 5, Κ1 – Κ9 και Α.Α. ΓΗΣ αλλά και των ...

Έως τις 21 Μαΐου και σε ένα αντίτυπο (με την υποχρεωτική συνυποβολή των φύλλων υπολογισμού της αξίας ακινήτων - έντυπα 1 – 5, Κ1 – Κ9 και Α.Α. ΓΗΣ αλλά και των βεβαιώσεων που προβλέπονται για τη συμπλήρωσή τους) θα υποβληθούν για το 2007 οι δηλώσεις ειδικού φόρου επί των ακινήτων για το 2007 από τις off shore εταιρίες που δεν έχουν αντικείμενο εργασιών πλην των ακινήτων που κατέχουν στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της δημιουργίας αντικινήτρων και της πάταξης της φοροδιαφυγής επιβλήθηκε προ πενταετίας συντελεστής φόρου 3% στις παραπάνω επιχειρήσεις.

Στη δήλωση αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του νομικού προσώπου και του εκπροσώπου του στην Ελλάδα (επωνυμία ή ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ και τηλέφωνο), η αξία ακινήτων από πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία, το σύνολο της αξίας αυτών και τα στοιχεία του προσώπου που καταθέτει τη δήλωση.

Στον πίνακα του εντύπου καταγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία: νομός, δήμος ή κοινότητα, διεύθυνση, οικοδομικό τετράγωνο, κατηγορία ακινήτου, όροφος, επιφάνεια (κύριων και βοηθητικών χώρων, οικοπέδου ή αγροτεμαχίου), έτος κτήσης, τιμή ζώνης, συνολική αξία, ποσοστό πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπία, φορολογούμενη αξία ακινήτου και αρμόδια εφορία.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο