Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παρίσι: Ναι τρόικας, υπό προϋποθέσεις, για τις αλλαγές στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Διαφώνησαν για τα εργασιακά – Σε εκκρεμότητα τα κόκκινα δάνεια

Παραγωγικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι η τρόικα, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο. Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος χαρακτήρισε «χρήσιμες και εποικοδομητικές» τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα: «Επιλεγμένα στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συναντήθηκαν με τις ελληνικές αρχές στο Παρίσι στο διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου 2014. Διεξήχθησαν παραγωγικές συζητήσεις επί ορισμένων βασικών ζητημάτων σχετικών με για την επικείμενη αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Η πλήρης αποστολή αναμένεται να έλθει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την ελληνική πλευρά, η τρόικα δεν απέκλεισε στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, ωστόσο τις συνέδεσε με τις αντοχές του Προϋπολογισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ άφησαν να εννοηθεί πως η τρόικα ενέκρινε κάποια από τα ελληνικά αιτήματα για περιορισμό των φορολογικών βαρών, ωστόσο δεν αποκάλυψαν προς ποια κατεύθυνση.

Πάντως, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων η τρόικα δέχθηκε τις αλλαγές θέτοντας ως προϋπόθεση να είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαίωση εσόδων 3,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το εργασιακό θεωρήθηκε «πολύ ευαίσθητο θέμα», ο υπουργός εξέθεσε τις προτάσεις του, οι επικεφαλής της τρόικα όμως περιμένουν να δουν τις μελέτες που προετοιμάζονται, να μιλήσουν με τους κοινωνικούς φορείς, να γίνει η απαιτούμενη «ζύμωση».

Για τα κόκκινα δάνεια έγινε μεγάλη κουβέντα γιατί είναι ένα σημαντικό θέμα για την ελληνική οικονομία, αφού η επίλυσή των θα επιτρέψει μια ρευστότητα για τις επιχειρήσεις. Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε τη δουλειά που έχει κάνει και έγινε ευρεία συζήτηση πως θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές δεν εθίγη το θέμα αλλαγής της νομοθεσίας για τους πλειστηριασμούς.


Πηγή: news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση κόκκινα δάνεια τρόικα ΔΝΤ εργασιακά


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο