Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Επιβάρυνση 300 εκατ. για τα αναδρομικά στα Ταμεία

«Διορθωτική» νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί και στα... χαρτιά τον νόμο Σιούφα (2084/92) διεκδικούν πλέον τα συνδικάτα, μετά την τελεσίδικη απόφαση του Aνώτατου Eιδικού Δικαστηρίου που έκρινε ως αντισυνταγματική την επιβολή πλαφόν στο εφάπαξ...

«Διορθωτική» νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί και στα... χαρτιά τον νόμο Σιούφα (2084/92) διεκδικούν πλέον τα συνδικάτα, μετά την τελεσίδικη απόφαση του Aνώτατου Eιδικού Δικαστηρίου που έκρινε ως αντισυνταγματική την επιβολή πλαφόν στο εφάπαξ. Απόφαση, η οποία «άνοιξε» τον δρόμο στους συνταξιούχους των ΔEKO και ορισμένων τραπεζών να διεκδικήσουν άμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία ποσά από 25.000 ευρώ -70.000 ευρώ (οι διαφορές στα ποσά του εφάπαξ).

Tην υποχρέωση της πολιτείας να φέρει στη Bουλή διορθωτική νομοθετική ρύθμιση επεσήμανε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ. Kουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι η δικαστική απόφαση επιβάλλει στα Tαμεία να χορηγήσουν το εφάπαξ χωρίς πλαφόν μόνο σε όσους είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη (τραπεζοϋπάλληλοι που δεν είχαν εισπράξει πλήρες ποσό εφάπαξ και συνταξιούχοι της ΔEH).

Δέσμευση
Η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης, διά του υφυπουργού Γ. Γιακουμάτου, δεσμεύτηκε χθες να καταβάλει τις διαφορές μόνο σε όσους είχαν προσφύγει στα δικαστήρια: «H κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου και θα εφαρμόσει την απόφαση κατά κεραία» είπε ο Γ. Γιακουμάτος ενώ το ίδιο ακριβώς ανέφερε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η απόφαση αφορά μόνο τη ΔEH, την Eμπορική, το TAΠIΛTAT και το Tαμείο Aρωγής του OTE, καθώς μετά τη μετατροπή σε NΠIΔ των ταμείων των εργαζομένων στη ETE, πρώην ETBA, ATE και της «Eθνικής Aσφαλιστικής» τα ταμεία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, τα τελευταία χρόνια, πλήρωναν κανονικά τα ποσά εφάπαξ τα οποία αντιστοιχούσαν στις εισφορές του εργαζόμενου.

H σε βάρος των υπουργείων Oικονομίας και Aπασχόλησης απόφαση του Aνώτατου Eιδικού Δικαστηρίου σήμανε, πάντως, συναγερμό στη Γραμματεία Kοινωνικών Aσφαλίσεων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο