Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από την φορολογική διοίκηση.

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης συγκρότησε ομάδα διαχείρισης έργου που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από τη φορολογική διοίκηση.

Εργο της ομάδας είναι :

α) Η εκτέλεση όλων των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και τεχνικών απαιτήσεων, όπως αυτά περιγράφονται στο σχέδιο μεταρρύθμισης για την ένταξη της συλλογής των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης στη φορολογική διοίκηση, και ειδικότερα:

•Η προετοιμασία της επιχειρησιακής μελέτης σκοπιμότητας (ποσοτική και ποιοτική ανάλυση) για την ενσωμάτωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους, στη φορολογική διοίκηση.

• ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού, ενοποιημένου μοντέλου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος φυσικών / νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων.

• ο σχεδιασμός του ενοποιημένου μητρώου των υπόχρεων πληρωμής/συνεισφερόντων.

•Η  συμπλήρωση του οδικού χάρτη για τη λειτουργική και νομική εναρμόνιση (πλήρης παραμετροποίηση) της βάσης των εισφορών μεταξύ των ταμείων και του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων/ ασφαλιστικών κλάσεων.

β) Ο συντονισμός όλων των δραστηριοτήτων και μεταξύ των δύο εμπλεκομένων Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που υλοποιούν το πρόγραμμα μεταρρύθμισης και την εξασφάλιση της συνεργασίας από τους αντίστοιχους εμπλεκόμενους φορείς.

γ) Ο εντοπισμός και η επίλυση νομικών και επιχειρησιακών περιορισμών που εμποδίζουν την εκτέλεση του σχεδίου μεταρρύθμισης.

δ) Η παρουσίαση των κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την εκτέλεση και υλοποίηση του έργου και την υποβολή εφαρμόσιμων λύσεων στην Κοινή Ομάδα Εργασίας.
Επίσης, τα μέλη της ομάδας λογοδοτούν για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του σχεδίου της μεταρρύθμισης εντός των καθορισμένων χρονικών πλαισίων και γενικότερα για το αποτέλεσμα του έργου της μεταρρύθμισης.

Η ομάδα διαχείρισης του έργου λειτουργεί εντός ωραρίου εργασίας και όταν απαιτείται και εκτός αυτού.
Χρέη γραμματέων θα ασκούν υπάλληλοι που ορίζονται με απόφαση του Επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Έργου.


Δείτε την απόφασηΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο