Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ερχονται γενναίες αυξήσεις στις αντικειμενικές των εκτός σχεδίου ακινήτων

Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα επιβεβαίωσε και από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας...

Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα επιβεβαίωσε και από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Στ. Μάνου για τις αμοιβές των συμβολαιογράφων, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν υπερβολικά με την ανακοίνωση των νέων πολύ υψηλότερων αντικειμενικών αξιών, ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι οι αντικειμενικές αξίες των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων είναι πάρα πολύ χαμηλές, αφού έχουν να αυξηθούν από το 1999 και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις αξίες που επικρατούν στην αγορά.
Οσον αφορά το ποσοστό αμοιβής των συμβολαιογράφων επί της αξίας των συμβολαίων ο κ. Μπέζας είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να μεταβάλλει το καθεστώς αμοιβής των συμβολαιογράφων ούτε να θέσει κάποια οροφή σε αυτές τις αμοιβές.

Ο συσχετισμός αμοιβών και αξιών είναι απολύτως διαφανής και ελέγξιμος, αυτή άλλωστε είναι και η λογική της αναλογικής αμοιβής, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζας. «Σε ποια ηθική βάση στηρίζεται αυτό το καθεστώς; Με ποια ηθική νομιμοποίηση οι συμβολαιογράφοι θα δουν το εισόδημά τους να δεκαπλασιάζεται από τις επικείμενες μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών;» αντιπαρατήρησε ο κ. Μάνος υπενθυμίζοντας ότι οι αυξήσεις για όλους τους Ελληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται στο 3% έως 4% ετησίως.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο