Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φεύγει ο Τόμσεν, έρχεται ο Γκογιάλ

«Αποχαιρέτησε» την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν. Ο Δανός τεχνοκράτης δεν θα είναι πλέον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Όπως πιστοποιήθηκε χθες στην τρόικα τον διαδέχεται ο κ. Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος θα παραστεί στις διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανακοίνωσε πως νέος επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος από πλευράς Ταμείου αναλαμβάνει ο κ. Γκογιάλ. Διευκρίνισε ότι ο κ. Τόμσεν έχει πλέον αναλάβει χρέη διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και ότι τα νέου του καθήκοντα δεν του επιτρέπουν να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση που θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα. Σημείωσε πάντως πως ο κ. Τόμσεν θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με δεδομένη την εμπειρία που έχει γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γκογιάλ έχει δείξει μέσω δημόσιων τοποθετήσεών του ότι θα ακολουθήσει στα βήματα του... σκληρού Πολ Τόμσεν.

Σε παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist τον Ιούλιο είχε σημειώσει ότι είναι ακόμη νωρίς για μειώσεις φορολογικών συντελεστών και είχε τονίσει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει, όπως έχει δεσμευτεί, αλλαγές στα εργασιακά, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην απελευθέρωση των απολύσεων και στο «μπλοκάρισμα» των απεργιών.

Άσκησε δε κριτική για τη γενικότερη πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας «συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο