Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φεύγει ο Τόμσεν, έρχεται ο Γκογιάλ

29 Αύγουστου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
«Αποχαιρέτησε» την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν. Ο Δανός τεχνοκράτης δεν θα είναι πλέον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Όπως πιστοποιήθηκε χθες στην τρόικα τον διαδέχεται ο κ. Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος θα παραστεί στις διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανακοίνωσε πως νέος επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος από πλευράς Ταμείου αναλαμβάνει ο κ. Γκογιάλ. Διευκρίνισε ότι ο κ. Τόμσεν έχει πλέον αναλάβει χρέη διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και ότι τα νέου του καθήκοντα δεν του επιτρέπουν να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση που θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα. Σημείωσε πάντως πως ο κ. Τόμσεν θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με δεδομένη την εμπειρία που έχει γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γκογιάλ έχει δείξει μέσω δημόσιων τοποθετήσεών του ότι θα ακολουθήσει στα βήματα του... σκληρού Πολ Τόμσεν.

Σε παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist τον Ιούλιο είχε σημειώσει ότι είναι ακόμη νωρίς για μειώσεις φορολογικών συντελεστών και είχε τονίσει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει, όπως έχει δεσμευτεί, αλλαγές στα εργασιακά, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην απελευθέρωση των απολύσεων και στο «μπλοκάρισμα» των απεργιών.

Άσκησε δε κριτική για τη γενικότερη πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας «συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης