Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από την Δευτέρα η δυνατότητα έκδοσης ενημερότητας και χωρίς την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ - Ψηφίστηκε η τροπολογία

Στην μόνη του συζήτηση επί της αρχής επί των άρθρων και επί των τροπολογιών έγινε δεκτό και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών και άλλες διατάξεις». Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκαν και όλες οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι εχθές είχε εισήχθη τροπολογία σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν καθίσταται ληξιπρόθεσμη  η οφειλή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και κατά συνέπεια είναι δυνατή η έκδοση φορολογικής ενημερότητας ή βεβαίωση οφειλής από τους υπόχρεους, μέχρι να εισαχθούν και να ψηφισθούν από την βουλή και οι λοιπές ρυθμίσεις του ΕΝΦΙΑ (αλλαγή αριθμού δόσεων, και λοιπές διορθώσεις) που ήδη έχει εξαγγείλει το Υπ.Οικονομικών.

Από την Δευτέρα λοιπόν οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκδίδουν κανονικά ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής χωρίς να θεωρείται ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία τυπικά και μέχρι να γίνουν οι συνολικές διορθώσεις στον νόμο λήγει σήμερα 29/8/2014.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγο ρύθμιση δεν μεταθέτει για το Σεπτέμβριο την πρώτη δόση ούτε αυξάνει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ (από 5 σε έξι) όπως εσφαλμένα δημοσιεύσαν κάποια μέσα ενημέρωσης.

Απλά καλύπτει και τυπικά τους φορολογούμενους που δεν θα πληρώσουν την δόση του Αυγούστου, έτσι ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις φορολογικές υποθέσεις τους χωρίς πρόβλημα (έκδοση ενημερότητας κλπ) μέχρι την ψήφιση και την δημοσίευση στο ΦΕΚ των συνολικών τροποποιήσεων του ΕΝΦΙΑ (αύξηση αριθμού δόσεων κλπ) οι οποίες θα κατατεθούν στην βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο