Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενταξη των ομαδικών απολύσεων στη μερική απασχόληση

«Ηδη είναι προς υπογραφή το σχέδιο νόμου για το ειδικό Κοινωνικό Ταμείο και εκεί βέβαια θα ενταχθεί η "SEX FORM" και η κλωστοϋφαντουργία που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα φθίνων κλάδος. ...

«Ηδη είναι προς υπογραφή το σχέδιο νόμου για το ειδικό Κοινωνικό Ταμείο και εκεί βέβαια θα ενταχθεί η "SEX FORM" και η κλωστοϋφαντουργία που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα φθίνων κλάδος.

Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε ήταν η ένταξη των ομαδικών απολύσεων στη μερική απασχόληση. Οπως καλά γνωρίζετε προεκλογικά οι δήμοι πάγωσαν αυτή την προκήρυξη. Ηδη χθες είχα συνάντηση με το Δήμαρχο Ιλίου, τον κύριο Ζενέτο ο οποίος ενεργοποιεί την προκήρυξη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι δήμοι. Σημασία έχει ότι πέρα από το ποσό του Ειδικού Ταμείου στο εισόδημά τους θα προστεθεί και το ποσό από την κοινωνική εργασία, την οποία για πρώτη φορά καθιερώνουμε στη χώρα μας επίσημα. Αυτό συζητήσαμε και συμφωνήσαμε με τις εργαζόμενες της "SEX FORM".

Οσον αφορά τώρα τους εργαζόμενους της "FYROGENIS", έχουν μείνει μόνο 25 άνεργοι. Σε αυτούς την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί ένα επίδομα 1.000 ευρώ, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση και εντός Φεβρουαρίου οι 25 θα έχουν ενταχθεί στη μερική απασχόληση», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γ. Γιακουμάτος, μετά από τις συναντήσεις με τα σωματεία εργαζομένων της «SEX FORM» και «FYROGENIS». Σε ερώτηση για τη «SEX FORM» (ενδεχομένως και οι ηλικίες να μην είναι σύμφωνες με τα όρια ένταξης στο ειδικό Κοινωνικό Ταμείο) ο κ. Γιακουμάτος διευκρίνησε ότι ο νόμος δίνει την εξουσιοδότηση στον Υπουργό ο οποίος με απόφασή του έχει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζει τα όρια και τις προϋποθέσεις. «Δε μπορεί κάποιος να βάλει μία άποψη και μία γραμμή 50 ετών, μπορεί να πάει και 49. Αυτό θα είναι στην απόφαση του Υπουργού μετά από εισήγηση της επιτροπής».

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο