Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σοφ. Βούλτεψη: Άγνωστο το πότε θα γίνουν νέες βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ

28 Αύγουστου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Αδυναμία να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα των διορθώσεων για τα μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Γκ. Χαρδούβελη που παρέπεμπε στο μέλλον τις πρόσθετες βελτιώσεις.

Πράγματι, όπως είπε, ο υπουργός των Οικονομικών λαμβάνει υπόψη τις απόψεις βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το θέμα αλλά τόνισε ότι πρέπει να γίνουν υπολογισμοί από τους οποίους θα προκύπτει και το τι θα σημαίνει ακριβώς.

"Δεν είμαι σε θέση να σας πω πότε θα γίνει αυτό και γι' αυτό και ο υπουργός λέει στο μέλλον", είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε "μεγάλο εγχείρημα" την ένωση δυο φόρων ακινήτων και δυο φορολογικά έντυπα που δεν ήταν και συμβατά μεταξύ τους ενώ υπογράμμισε ότι "προφανώς θα συνέβαινε και το λάθος".

Για τις βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν επισήμανε ότι θα γίνουν άμεσα για να "κάνουν το κουμάντο τους" και οι φορολογούμενοι.

"Η διόρθωση του λάθους θα γίνει άμεσα. Και έπρεπε να γίνει άμεσα διότι αν δεν νομοθετηθεί αυτό εντός των ημερών τότε θα υπάρξει πρόβλημα ως προς την έκδοση των νέων χρεωστικών, έχει ήδη πάει πίσω κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης. Οι φορολογούμενοι πρέπει επιτέλους να γνωρίζουν τι πρόκειται να πληρώσουν και πως θα το πληρώσουν και να κάνουν το κουμάντο τους", σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι "σε αυτή τη φάση διορθώνουμε το λάθος που οδηγούσε σε υπέρογκες χρεώσεις, παράλληλα προστίθενται και κάποια άλλα ζητήματα όπως να μην ζητείται ασφαλιστική ενημερότητα, όπως επίσης το θέμα της Κεφαλονιάς όπου απαλάσσονται όλοι οι κάτοικοι και τέτοιου είδους ζητήματα".

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "αυτό που μπορούσε να γίνει αυτή τη στιγμή για να νομοθετηθεί τώρα και να μπορέσει να ισχύσει από το μήνα που μπαίνει ήταν αυτό".

Για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν με την τρόικα στο Παρίσι και την χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπογράμμισε: "Οι προτεραιότητες είναι γνωστές. Από τη χθεσινή σύσκεψη προκύπτει η βούληση να υπάρξει ομαδική εργασία και σταθερότητα σε αυτά τα οποία συζητούμε, το όπλο μας ότι τα στοιχεία αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ θετικά. Δεν είναι το ίδιο τώρα και το ίδιο πριν από δυο χρόνια".

Για την τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά στη χθεσινή σύσκεψη και την αισιοδοξία που απονέει το Μαξίμου για την οικονομία: "Ο πρωθυπουργός έκανε μια γενική τοποθέτηση. Αφού τους συνεχάρη που όλο τον Αύγουστο έμειναν και δούλεψαν, είπε σε όλους ότι πρέπει να δουλέψετε σαν ομάδα, να έχετε γνώμονα την κοινή προσπάθεια, να φέρετε ένα καλό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας και να θυμάστε πάντα ότι είστε εξοπλισμένοι με θετικά στοιχεία"



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης