Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πληρώστε τώρα.. και προσεχώς ελαφρύνσεις.

Για δεύτερη φορά μας εκπλήσσει ο Υπουργός Οικονομικών, και αυτό γιατί δεν αρέσκεται στην κλασική ξύλινη γλώσσα αλλά ούτε σε φραστικές ντρίπλες όπως άλλοι συνάδελφοί του στο κοινοβούλιο.  

Είναι η δεύτερη φορά που εκφράζει απλοϊκά και με περίσσια δόση αφέλειας την αλήθεια.

Η πρώτη φορά ήταν στην βουλή πρόσφατα όπου είχε δηλώσει :  "Ήθελα να πω κάτι για τον ΕΝΦΙΑ, επειδή έχει τονιστεί απ' όλους. Πράγματι, ο ΕΝΦΙΑ, επειδή είναι ένας φόρος που δεν βασίζεται στην ικανότητα να πληρώσεις, δηλαδή στο εισόδημά σου, έχει λίγο πολύ μια δόση αυθαιρεσίας"

Αντίστοιχα ένας "γνήσιος" πολιτικός θα μπορούσε να να έλεγε αντίστοιχα: Πληρώνουμε ένα ασφάλιστρο κινδύνου για να μην χάσουμε το 100% της περιουσίας μας. (οποιαδήποτε ομοιότητα με παρόμοια δήλωση είναι τυχαία)

Η δεύτερη διπλή δήλωση, έγινε εχθές στην ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων για τον ΕΝΦΙΑ :

α)
"Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις όσο η βάση γίνεται πληρέστερη και αντιπροσωπευτικότερη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ανοίκιαστων κτισμάτων."

β)
"Στόχος είναι οι επιβαρύνσεις να μειώνονται σταδιακά και ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός, δηλαδή να αποτελεί το βασικό έσοδο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης."

Με απλά λόγια ο Υπουργός οικονομικών μας είπε:

Πληρώστε τώρα ένα άδικο φόρο, ένα φόρο που είναι αντισυνταγματικός, ένα φόρο που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τώρα για να ελαφρύνουμε τουλάχιστον τα μη ηλεκτροδοτούμενα  και ανοίκιαστα κτίσματα,  και κάποτε στο μέλλον... θα κάνουμε βελτιώσεις, και θα μεταφέρουμε την είσπραξή του φόρου στους δήμους, με σκοπό φυσικά  την απόκτηση ανταποδοτικότητας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει να κριθεί αντισυνταγματικός.

Δυστυχώς η πολιτική δεν έχει σασπένς πια. Κάποτε αναρωτιόμασταν εάν μας κοροϊδεύουν... τώρα είμαστε σίγουροι.

---

« Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς από αυτούς για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια μεγάλη χώρα. »
-Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος-
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο