Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σημεία των συνεντεύξεων της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη Στους Ραδιοσταθμούς Alpha 9.89 ΚΑΙ Αθήνα 9.84

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ ALPHA 9.89 ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ 9.84

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2014

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Alpha 9.89 και Αθήνα 9.84 για τις τρέχουσες εξελίξεις, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ η ονοματολογία για τον Πρόεδρο, για να κρύψει την κρυφή του ατζέντα σχετικά με την φορολογία. Βρίσκουν τον λαό εκεί που πονάει και θέλουν να τον εξαπατήσουν».

Ακολουθούν σημεία των συνεντεύξεων της Κυβερνητικής Εκπροσώπου:

- Για τον Οδικό Χάρτη εξόδου από την κρίση

Η Κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη πει από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό ότι δεν υποσχόμαστε αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε. Στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα βάλει και νέους σταθμούς στον οδικό χάρτη που έχει χαράξει η κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση.

- Για τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή και επικράτησε στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η διόρθωση του λάθους άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και να μην καταβληθούν ποσά φόρου που δεν πρέπει να καταβληθούν. Εκεί έγιναν και κάποιες βελτιώσεις οι οποίες ήρθαν να προστεθούν σε αυτές τις διατάξεις που θα ψηφισθούν στη Βουλή. Μια από αυτές είναι ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να μπορούν να ωφεληθούν από τις απαλλαγές φόρου αυτοί που πραγματικά τις δικαιούνται και τις χρειάζονται.

- Οι διορθωτικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αφορούν και τους μόνιμους κατοίκους της Κεφαλονιάς, που επλήγη από τον σεισμό. Επίσης προβλέπεται απαλλαγή μεμονωμένων ακίνητων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευτεί λόγω παλαιοτέρων σεισμών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι περιπτώσεις που τα σπίτια είναι κατεστραμμένα και έγινε μετεγκατάσταση κατοίκων.

- Για τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πολύ ενοχλητικό να ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου να λέει ότι δεν θα πληρώνεται κανένας φόρος και ότι θα πληρώνουν μόνο οι πλούσιοι, γιατί έτσι εξαπατά τους πολίτες. Έχουμε μία ομοβροντία υποσχέσεων ενόψει της ΔΕΘ, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Στο θέμα της φορολόγησης πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα.

Ήδη οι διαρροές υπό την μορφή ρεπορτάζ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ θα αναφερθεί «σε ένα πλέγμα θέσεων για διάφορα κρίσιμα ζητήματα οικονομίας και κοινωνίας, ωστόσο το πλήρες πρόγραμμα θα γίνει γνωστό κατά την προεκλογική περίοδο», διότι αυτό βρίσκεται «σε διαρκή επεξεργασία»… Δηλαδή ο στόχος τους είναι να μη βρεθεί ο χρόνος για να αναλυθεί το πρόγραμμα και να εξαπατηθεί ευκολότερα ο λαός.

Από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ακούσει τα πάντα – ότι θα φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ότι θα φορολογηθεί η πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, ότι θα πληρώνουν μόνο οι έχοντες (χωρίς ποτέ να μας προσδιορίζει αριθμό «εχόντων» και ύψους «συνολικού πλούτου» που πρέπει να φορολογείται).

Με λίγα λόγια, βρίσκουν τον λαό εκεί που πονάει, του λένε ότι δεν θα πληρώνει φόρους και προσπαθούν να τον εξαπατήσουν.

- Για την ονοματολογία σχετικά με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Δεν μπαίνουμε στο ζήτημα της ονοματολογίας. Όταν ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι υπάρχουν 180, δεν εννοεί ότι υπάρχουν οι 180 για να ψηφίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εννοεί ότι υπάρχουν 180 υπεύθυνοι βουλευτές για να συμβάλουν ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί ξανά σε πρόωρες εκλογές κάτι το οποίο δεν θα την ωφελούσε. Διότι είμαστε σε μια διαδικασία εξόδου από την κρίση και κάτι τέτοιο, πρόωρες εκλογές στα δύο ή τρία χρόνια, πριν από τη συνταγματική λήξη της θητείας αυτής της Βουλής, οπωσδήποτε δημιουργεί πισωγυρίσματα. Δεν είναι Δημοκρατία να κάνουμε κάθε μέρα εκλογές. Αυτό είναι ομηρία της Δημοκρατίας.

- Το θέμα του προσώπου είναι πρόωρο. Πρόκειται για παγίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν ψηφίζει κανέναν για Πρόεδρο και στην οποία παγίδα πέφτουν πολλοί. Και αυτό γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει την κρυφή του ατζέντα ως προς το τι θα έκανε αν βρισκόταν στην κυβέρνηση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο