Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ν. Μεσσηνίας - Κάλεσμα σε διαμαρτυρία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

26 Αυγούστου 2014

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ-ΕΝ.Φ.Ι.Α.- ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤ0 ΒΑΘΟΣ … ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Ίσως το πιο καυτό καλοκαίρι των τελευταίων ετών διανύουμε φέτος. Όχι φυσικά λόγω της θερμοκρασίας, αλλά εξαιτίας της φορολογικής αφαίμαξης που προωθεί η συγκυβέρνηση και  που τείνει να γίνει μόνιμη.

Η τεράστια φορολογική επιδρομή, που ήρθε με τις εκκαθαρίσεις των φετινών φορολογικών δηλώσεων, τα χαράτσια σε κάθε σπιθαμή γης , όπως εμφανίζονται με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), συμπληρώνονται με το επικίνδυνο μέτρο των φοροεπιδρομών στα σπίτια. Βέβαια, για να «χρυσώσει το χάπι» η συγκυβέρνηση προωθεί την εφαρμογή του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα αποτελέσει το όχημα για την περικοπή, ακόμη και την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, αφού θα συμψηφίζεται με τα άλλα επιδόματα που χορηγούνται.

Η ραγδαία αύξηση των φορολογικών συντελεστών και η κατάργηση του αφορολόγητου, καθώς και της πλειοψηφίας των φοροαπαλλαγών έφερε μεγάλο πλήγμα στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα το νέο φορολογικό περιείχε στο σύνολο του ευνοϊκές ρυθμίσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, στους εφοπλιστές κλπ. (μείωση συντελεστών φορολογίας στα μερίσματα των Α.Ε. από 25% σε 10%, διάφορες  φοροαπαλλαγές πολυεθνικών με έδρα την Ε.Ε. & εφοπλιστών κλπ.).

Εκτός όμως από το λουκέτο, πολλοί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ελέγχους στα σπίτια τους. Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα αυτής της πολιτικής της συγκυβέρνησης είναι το μέτρο της διενέργειας φορολογικών ελέγχων από το ΣΔΟΕ και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και όσων αμείβονται με το «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι δηλώνουν ως έδρα της επαγγελματικής δραστηριότητας το χώρο της κατοικίας τους. Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται ήδη στις διατάξεις του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Ήδη από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στις αρχές του χρόνου η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Μεσσηνίας είχε προετοιμάσει για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη και απαιτούσε να  αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη της πυγμής του αστικού κράτους και των μηχανισμών του απέναντι στο λαό, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του οποίου δε διστάζουν να σμπαραλιάσουν προκειμένου να εμπεδωθούν οι συνθήκες για τη «δημοσιονομική προσαρμογή» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, το νέο μέτρο αξιοποιείται προκειμένου να ενταθούν οι εκβιασμοί και απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και στο σύνολο των λαϊκών νοικοκυριών με τους ασήκωτους φόρους και τα άλλα ληξιπρόθεσμα χαράτσια που συνεχίζουν να στοιβάζονται στα κιτάπια της εφορίας.

Επίσης, η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει τη νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες) εξ αιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους. Το μέγεθος της φοροεπιδρομής αποκαλύπτεται και από το γεγονός του επιπλέον καταλογισμού  500 εκατομμυρίων ευρώ, από όσα αρχικά είχε προϋπολογίσει  η συγκυβέρνηση. Η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, που οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται το μέτρο διαιώνισης της φτώχειας, όπως φέρνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από το Σεπτέμβρη σε 13 δήμους. Έτσι για μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά που δεν έχει άλλα εισοδήματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ορίζεται στα 400 ευρώ το μήνα, ποσό που δεν φτάνει ούτε για το νοίκι, πόσο μάλλον για τη διατροφή και άλλα έξοδα.

Συνάδελφοι, η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Μεσσηνίας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, μέσα από την επαγγελματική τους ιδιότητα και τις επιστημονικές γνώσεις τους, να σταθούν δίπλα στους πελάτες τους (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους) και να συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει. Η λογική των συντεχνιών, η εξάντληση του κοινωνικού και συνδικαλιστικού μας ρόλου προς τα εκεί, η ιδεοληψία ότι η κάστα των λογιστών μπορεί αποσπασματικά να σωθεί προασπίζοντας τα στενά της επαγγελματικά συμφέροντα, υποθηκεύουν από μόνα τους το μέλλον μας.

Διεκδικούμε:

- την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και από κάθε χαράτσι της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει της στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
- Κατάργηση του αισχρού φορολογικού νομοσχεδίου που μας πνίγει.
- Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
- Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
- Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
- Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
- Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
- Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για τους εφοπλιστές, βιομήχανους και γενικά το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
- Να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που νομιμοποιεί τις φοροεπιδρομές στα σπίτια.

Ή ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ή ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο