Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βομβιστική επίθεση στην Εφορία Αργυρούπολης

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα με βόμβα μέτριας ισχύος πραγματοποίησε τη νύχτα πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση εναντίον εφορίας....

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα με βόμβα μέτριας ισχύος πραγματοποίησε τη νύχτα πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση εναντίον εφορίας. Η βομβιστική επίθεση έγινε λίγο μετά τις 02.30 στην Αργυρούπολη και είχε ως στόχο τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) της περιοχής, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αργυρουπόλεως 94-96. Οι δράστες είχαν προειδοποιήσει για την έκρηξη με τηλεφώνημά τους, είκοσι πέντε λεπτά πριν, σε εφημερίδα.

Έτσι, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στους αστυνομικούς να φτάσουν στην περιοχή και να αποκλείσουν τους γύρω δρόμους σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Οι περίοικοι ξύπνησαν από την κινητοποίηση της Αστυνομίας και σύμφωνα με μαρτυρίες ο κρότος της έκρηξης ήταν μέτριας έντασης και συνοδεύτηκε από έντονη λάμψη. Η βόμβα προκάλεσε μικρές ζημιές στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ.

Επί τόπου έσπευσαν και άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να συλλέξουν υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού και να τα εξετάσουν στα εργαστήρια προκειμένου να βρουν τη συνδεσμολογία του και τυχόν αποτυπώματα. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής το γεγονός ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και προειδοποίησε για την έκρηξη, ανέλαβε και την ευθύνη για λογαριασμό της Ένοπλης Επαναστατικής Δράσης.

Η οργάνωση αυτή δεν έχει ξαναεμφανιστεί και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για νέα (σε δομή και μέλη) οργάνωση ή για κάποια από τις γνωστές που, απλώς, αλλάζει την επωνυμία της.

Πήγή Τα νέα

 

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο