Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αμεση κατάργησή του ΕΝΦΙΑ ζητά ο ΣΒΒΕ - Απομείωση ρευστότητας και χτύπημα στις επενδύσεις της βιομηχανίας

Αποδέκτης πλήθους έντονων διαμαρτυριών από επιχειρήσεις μέλη του έχει γίνει τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με αφορμή τον καταλογισμό του ποσού του ΕΝΦΙΑ στα βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα.

Με αφορμή ακριβώς αυτές τις διαμαρτυρίες, ο ΣΒΒΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, διαμαρτυρόμενος για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ στη βιομηχανία, επισημαίνοντας τον αντιαναπτυξιακό και αντιεπενδυτικό χαρακτήρα του μέτρου και ζητώντας την άμεση κατάργησή του.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι πιθανή επιμονή της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση και καταβολή του ΕΝΦΙΑ από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, οδηγεί με βεβαιότητα στο κλείσιμο χιλιάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας και σε σαφή αδιέξοδα ρευστότητας πλήθος άλλων.

Παράλληλα, επιδεινώνει το ήδη άσχημο κλίμα για την υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας, αφού στην ουσία του φορολογεί κάθε χρόνο χρήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί κατά το παρελθόν και με τα οποία έχουν δημιουργηθεί οι εγκαταστάσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων. Επιπλέον, πρόκειται για αντιφατικό μέτρο σε σχέση με την ανάπτυξη της χώρας, αφού η θεσμοθέτησή του ουσιαστικά αποτρέπει το σύνολο των επιχειρήσεων να λειτουργούν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν μετά από πέντε χρόνια διαρκούς ύφεσης της οικονομίας να θεσμοθετούνται μέτρα που βάλλουν εναντίον της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και κατά της υλοποίησης επενδύσεων.

Ο ΣΒΒΕ πρότεινε στον Υπουργό Οικονομικών την άμεση κατάργηση ενός ακόμη άδικου φόρου για τα ακίνητα της βιομηχανίας η οποία μονίμως καλείται να «πληρώσει το μάρμαρο» και να καλύψει δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται ερήμην της.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο