Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πρόστιμα Φ.Π.Α. για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά φορολογικά στοιχεία

Σε απάντηση του …….. σχετικού με το θέμα εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι ως «εντολή ελέγχου» μετά την έκδοση της οποίας επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση το προβλεπόμενο πρόστιμο για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά στοιχεία όπως ορίζεται στην...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232.651, 6948.351.478, 210.6124.910, FAX:210.6140.024
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Αντιπρόεδρος  Π.Ε.Φ.Ε.  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Αθήνα, 4 Μαΐου 2006      ΠΡΟΣ
Αρ.Πρωτ.: 1040113/3039…
 Δ.Ο.Υ. …………..

ΘΕΜΑ: «Πρόστιμα  Φ.Π.Α. για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά φορολογικά στοιχεία».

Σε απάντηση του ……..  σχετικού με το θέμα εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι ως «εντολή ελέγχου»  μετά την έκδοση της οποίας επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση το προβλεπόμενο πρόστιμο για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά στοιχεία όπως ορίζεται στην ΠΟΛ.1156/9.5.97 λαμβάνει μόνο η εξατομίκευση εντολής ελέγχου (προσωρινού ή μερικού ή τακτικού ελέγχου) και όχι εντολή ελέγχου που αφορά γενικά αόριστο έλεγχο επιχειρήσεων όπως συμβαίνει με τους γενικούς ελέγχους που πραγματοποιούν προληπτικά το Σ.Δ.Ο.Ε., τα συνεργεία προληπτικού ελέγχου κλπ.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

 

Παρατήρηση: Εάν πελάτης σας έχει λάβει εικονικά τιμολόγια τα οποία ακόμη και αν ανακάλυψε το ΣΔΟΕ νυν ΥΠΕΕ, έχετε τον χρόνο μέχρι να εκδοθεί η εντολή ελέγχου από την Δ.Ο.Υ. ή Π.Ε.Κ. ή Δ.Ε.Κ.  κλπ να πληρώσει το Φ.Π.Α. χωρίς το πρόστιμο τριπλάσιο).
Για κάθε διευκρίνιση προσωπικά στον Αντιπρόεδρο κ.Μανούσο Ντουκάκη.


Μετά τιμής
                                                                        Για το Δ.Σ.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ           Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ   ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ 

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο