Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κίνητρα νέου τύπου κατά φοροδιαφυγής

Χαρακτηρίζοντας «αντικοινωνική συμπεριφορά» τη φοροδιαφυγή και καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στην προσπάθεια του κράτους, ο υπουργός...

Χαρακτηρίζοντας «αντικοινωνική συμπεριφορά» τη φοροδιαφυγή και καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στην προσπάθεια του κράτους, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης θα εξαγγείλει το προσεχές διάστημα προσπάθεια για να περιορισθεί σημαντικά η μάστιγα της φοροδιαφυγής.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός με αποκλειστική δήλωσή του στην EΞΠPEΣ, θα προσφερθούν στους «συμμάχους πολίτες» νέου τύπου φορολογικά κίνητρα, όπως οι εκπτώσεις των δαπανών από το εισόδημα, ενώ είναι πιθανό να ενισχυθούν και τα υφιστάμενα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Αλογοσκούφης, θα ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ελεγκτικός μηχανισμός, που θα κινηθεί στοχευμένα σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινείται και η διαφημιστική εκστρατεία. Κατά καιρούς έρευνες υπολογίζουν το ύψος της φοροδιαφυγής στο 35% του ΑΕΠ και τις απώλειες εσόδων σε περίπου 70 δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο