Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Αποτελέσματα ελέγχων σε Σκιάθο και Σκόπελο

Στο διάστημα από 13.08 ως 17.08.2014 ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός καταστημάτων-επιχειρήσεων στην Σκόπελο και στην Σκιάθο, σε δεκαπέντε (15) εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο χρονικό διάστημα από 13-08 έως 17-08-2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στα νησιά Σκόπελο και Σκιάθο για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων στα δύο νησιά, όπου σε δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:

Στη Σκόπελο:

· Σε οκτώ (8) περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (σνακ-μπαρ, καφέ-μπαρ, καφενείο-καφετέρια, εστιατόριο, κτλ) διαπιστώθηκε ότι συνολικά δεκατέσσερις (14) εργαζόμενοι εργάζονταν πέραν του ωραρίου που είχε δηλωθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε δύο (2) καταστήματα (εστιατόριο και σνακ-μπαρ) διαπιστώθηκαν δύο (2) περιπτώσεις μη επίδειξης του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε σνακ-μπαρ-καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Στη Σκιάθο:

· Σε δύο (2) περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα και καφέ-ζαχαροπλαστείο) διαπιστώθηκε ότι συνολικά τρεις (3) εργαζόμενοι εργάζονταν πέραν του ωραρίου που είχε δηλωθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν συνολικά εννέα (9) εργαζόμενοι, που δεν εμφανίζονταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, ενώ βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, χωρίς να επιδειχθεί ο σχετικός πίνακας προσωπικού κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε (2) καταστήματα (εστιατόριο και ουζερί-πιτσαρία) διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


Ετικέτες για αναζήτηση ανασφάλιστη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο