Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: «Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. δεν μπορεί να πληρωθεί ούτε σε επτά δόσεις, ούτε σε 47»

Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να πληρωθεί ούτε σε έξι δόσεις, ούτε σε επτά που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ούτε σε 17, ούτε σε 47 για κάποιες κατηγορίες εισοδημάτων", εκτιμά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης.

"Πρέπει ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος, πιο αναλογικός, πρέπει να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του. Θέλουμε δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ να φορολογεί δίκαια και αναλογικά την περιουσία του πολίτη", τονίζει.

Ο κ. Αλεξιάδης σημειώνει ότι "καμιά φορολογική πολιτική δεν μπορεί να πετύχει αν δεν βασίζεται σε μια μίνιμουμ κοινωνική συναίνεση. Έχω μπροστά μου τον πίνακα με τα 34 ΦΕΚ με φορολογικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και δυστυχώς ούτε ένα από αυτά τα ΦΕΚ ήταν αποτέλεσμα διαλόγου με φορείς της κοινωνίας, της αγοράς, το Οικονομικό επιμελητήριο, τους εφοριακούς κλπ. Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με ρυθμούς πολυβόλου σε μια χώρα που θέλουμε φορολογική σταθερότητα λόγω επενδύσεων”.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών υποστηρίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ ήρθε ως κείμενο στα αγγλικά μεταφρασμένο στα ελληνικά, και προσθέτει: "Στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια αόρατη εξουσία, ένα παράκεντρο εξουσίας, γιατί κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα να έχει συμβούλους, επιτελεία κλπ. Δεν πρέπει όμως αυτά τα επιτελεία να νομοθετούν και να κυβερνούν. Γιατί αυτό ακριβώς έγινε με τον ΕΝΦΙΑ και άλλους νόμους. Αυτοί οι νόμοι έρχονται από διάφορα νομικά γραφεία, εισάγονται για ψήφιση χωρίς κανένα διάλογο και έχουμε τα αποτελέσματα που βλέπετε. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα νόμου που ήρθε στα αγγλικά και μεταφράστηκε και μάλιστα με κακή μετάφραση είναι ο νόμος 4174 του 2013 - ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών - με τον οποίο φαίνεται ότι φέρνουμε κείμενα από το εξωτερικό και μετά κοιτάμε πώς να μπαλώσουμε τα προβλήματα".

πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο