Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Β. Κορκίδης: Tα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο φοροτεχνικά

«Tα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο φοροτεχνικά, αλλά κυρίως σοβαρά λάθη άσκησης φορολογικής πολιτικής. Οι άμεσες τροποποιήσεις του νέου "διπλού χαρατσιού", θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στη τωρινή ικανότητα του πολίτη να πληρώσει και λιγότερο στο τι κατάφερε να κατέχει». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Β. Κορκίδης σχετικά με την αποσύνδεση του ΕΝΦΙΑ από την επιστροφή φόρου και την ενημερότητα.

Ο ίδιος σχολίασε: «Μέχρι τώρα έχουν "διαρρεύσει" από το ΥΠΟΙΚ διάφορα σενάρια σημαντικών ελαφρύνσεων για μια "λάϊτ" εκδοχή του ΕΝΦΙΑ, με νέες κατά παραγγελία αντικειμενικές αξίες, αλλά, αρχής γενομένης το 2015 και χωρίς καμία αναφορά βελτιωτικής παρέμβασης στον αυθαίρετο συμπληρωματικό φόρο. Το ερώτημα μας είναι τώρα τι γίνεται;...»

Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει ότι, για τα δύσκολα προβλήματα και τη μεγάλη αναστάτωση που δημιούργησε ο ΕΝΦΙΑ, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στο οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει να μελετηθούν και να συμπεριληφθούν στη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 Αυγούστου, πέρα από τις διορθώσεις εξόφθαλμων αδικιών και πριν τη νέα έκδοση των εκκαθαριστικών στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα εξής:

• άνοιγμα εφαρμογής για διόρθωση λαθών των ιδιοκτητών.

• επαναφορά αντικειμενικών αξιών στα περσινά επίπεδα.

• διόρθωση λαθών υπολογισμού σε οικισμούς και νησιωτικές περιοχές.

• εξορθολογισμός του βασικού/κύριου φόρου με την αξία του ακινήτου.

• αναδιάρθρωση φόρου για ιδιοχρησιμοποιούμενη επαγγελματική στέγη.

• μείωση του συμπληρωματικού φόρου τουλάχιστον κατά 50% και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ τον κύριο φόρο.

• αλλαγή προγραμματισμού και αύξηση των δόσεων από 5 τουλάχιστον σε 7 και ΕΛΣΤΑΤ επιτρεπούσης σε 8 δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ ΕΣΕΕ Κορκίδης ρύθμιση ΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο