Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πώς θα δοθεί επίδομα ανεργίας σε περισσότερους πολίτες

15 Αύγουστου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Σχέδιο για χαλάρωση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας βρίσκεται στην ατζέντα των προτάσεων της κυβέρνησης προς την τρόικα, πέραν των φοροελαφρύνσεων.

Βασική προϋπόθεση όμως για να γίνουν αλλαγές στα κριτήρια του επιδόματος ανεργίας και τελικά να συμπεριληφθούν στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο είναι η χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ με επιπλέον πόρους και η έγκριση της τρόικας ως προς την κάλυψη του δημοσιονομικού κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Ελεύθερου Τύπου”, ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον ΟΑΕΔ με αφορμή τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό, σύμφωνα με τα οποία παίρνουν επίδομα ανεργίας μόλις 79/621 άνεργοι σε σύνολο 963.492 ανέργων.

Εκείνο που τονίστηκε στις συζητήσεις είναι ότι πολλοί άνεργοι μένουν εκτός επιδότησης, όχι μόνο επειδή έχουν συμπληρώσει το όριο των 400 ημερών που δικαιούνται να επιδοτηθούν μέσα στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, αλλά κυρίως επειδή χιλιάδες από όσους απολύονται και μένουν άνεργοι για πρώτη ή δεύτερη φορά δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για να πάρουν το επίδομα.

Τα σενάρια που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας για να μετρηθεί το οικονομικό κόστος είναι:

1. Η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για όσους μένουν άνεργοι για πρώτη φορά από τα 80 κατ’ έτος τα δύο τελευταία χρόνια στα 50 ή στα 60.

2. Η τροποποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους.

3. Η (πιθανή) σύνδεση της διάρκειας χορήγησης του επιδόματος ανάλογα με το χρόνο προϋπηρεσίας των εργαζομένων.

Πηγή News.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης