Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το Δημόσιο θα πληρώνει τη δόση στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Πρόταση-τομή επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μία πρόταση-τομή, που θα βοηθήσει όλους όσους έχουν αγοράσει ακίνητα με στεγαστικό δάνειο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει την αποπληρωμή του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πρόκειται να θέσει υπ' όψιν της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με κορυφαίο υπουργό, θα αφορά στην καταβολή ενός ποσού στον ιδιοκτήτη (τα κονδύλια πιθανότατα θα εκταμιευθούν από ΕΣΠΑ), το οποίο θα αποδίδεται άμεσα στην τράπεζα, ώστε να μη χάσει το σπίτι του όταν από την 1η Ιανουαρίου του 2015 απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί. Πρόκειται επί της ουσίας για 90.000 πρώτες κατοικίες που είναι υποθηκευμένες στις τράπεζες.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, η πρόταση αυτή πιθανότατα θα έχει δύο σκέλη:

- Η κατοικία θα παραμένει στην ιδιοκτησία του πολίτη, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς (υποθηκευμένη στην τράπεζα) και το Δημόσιο θα του επιχορηγεί ένα χρηματικό ποσό για να πληρώσει τη δόση του στεγαστικού του δανείου, ποσό που μπορεί να κυμαίνεται από 200 ως και 500 ευρώ.

- Η κατοικία θα πωλείται στην τράπεζα με τη διαδικασία του sale and lease back. Δηλαδή θα περνάει στην ιδιοκτησία της τράπεζας και στη συνέχεια θα ενοικιάζεται στον πολίτη, με τη συμφωνία, όταν παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. 10 χρόνια), με ένα μικρό ποσό να επανέλθει στην ιδιοκτησία του. Και σε αυτήν την περίπτωση, η δόση-ενοίκιο θα καταβάλλεται κατά ένα μέρος από το Δημόσιο.

Ο προσδιορισμός των πολιτών θα γίνει με αυστηρά οικονομικά κριτήρια (άνεργοι με ανήλικα τέκνα, τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας). Η περίοδος που θα χορηγείται το επίδομα θα είναι σίγουρα για δύο χρόνια.

Πηγη news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο