Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταργείται το Ελάχιστο Κόστος Οικοδομής

Την κατάργηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής στις νεόδμητες οικοδομές που υπάγονται στον ΦΠΑ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αντίθετα θα διατηρηθεί στους ιδιώτες που ανεγείρουν οικοδομές καθώς και σε αυτές που ανεγείρονται και εξαιρούνται από το σύστημα ...

Την κατάργηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής στις νεόδμητες οικοδομές που υπάγονται στον ΦΠΑ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αντίθετα θα διατηρηθεί στους ιδιώτες που ανεγείρουν οικοδομές καθώς και σε αυτές που ανεγείρονται και εξαιρούνται από το σύστημα του ΦΠΑ. Με το σύστημα του Ελάχιστου Κόστους η Εφορία προσδιορίζει τα ελάχιστα δηλωτέα ακαθάριστα έσοδα και καθαρά εισοδήματα των επαγγελματιών που συμμετέχουν στην ανέγερση κατοικιών και άλλων κτισμάτων. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας στο σύστημα υπολογισμού του ΕΚΚΟ είναι, αναλυτικά, οι ακόλουθες:

1) Αύξηση των τιμών αφετηρίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ελαχίστου κόστους κατασκευής οικοδομής. Πρόκειται για τις αντικειμενικές τιμές του «κόστους εκκίνησης», που αντιπροσωπεύουν το καθαρό κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο οικοδομής. Οι τιμές αυτές καθορίσθηκαν για πρώτη φορά το 1994, όταν ίσχυσε το σύστημα του ελαχίστου κόστους, και από τότε δεν έχουν αυξηθεί.

2) Αναμόρφωση του συστήματος των συντελεστών και των μαθηματικών τύπων που προσδιορίζουν για κάθε είδος νεόδμητης οικοδομής το τελικό ποσό του ελαχίστου κόστους κατασκευής.

3) Εφαρμογή του συστήματος του ΕΚΚΟ σε κάθε οικοδομή που κατασκευάζεται για λογαριασμό οικοπεδούχου από επαγγελματία κατασκευαστή ή με αυτεπιστασία. Από το σύστημα του ΕΚΚΟ θα εξαιρεθούν τα ακίνητα που υπάγονται στον ΦΠΑ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο