Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πως η Διαύγεια «καρφώνει» τους επιθεωρητές - Ηλεκτρονική «τρύπα» στους ελέγχους για «μαύρη» εργασία

Μία ημέρα πριν από τους προγραμματισμένους ελέγχους που έχει σχεδιάσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να πραγματοποιήσει στην περιφέρεια για να εντοπίσει ανασφάλιστα απασχολούμενους, η “Διαύγεια”...καρφώνει τους ελεγκτές που θα μετακινηθούν την επόμενη ημέρα “εκτός έδρας” παρέχοντας στους εργοδότες πλήρη στοιχεία για τον τόπο και τη διάρκεια των ελέγχων, το ονοματεπώνυμο του επιθεωρητή εργασίας ακόμη και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο κινείται!

Την ηλεκτρονική “τρύπα” στους ελέγχους, μαρτυρούν οι σχετικές αποφάσεις για την “κάλυψη” της δαπάνης μετακίνησης των ελεγκτών. Οι αποφάσεις αφορούν κάθε μετακινούμενο επιθεωρητή, είναι ονομαστικές και αναφέρουν, την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής, τον τόπο εκτέλεσης της υπηρεσίας, το μέσο μετακίνησης και τον αριθμό ημερών εργασίας “εκτός έδρας” δίνοντας σε όσους εργοδότες και λογιστές παρακολουθούν τη “Διαύγεια” όχι μόνο μια πλήρη και “on line” πληροφόρηση, αλλά, και τον απαραίτητο χρόνο για να “προετοιμαστούν”.

Αποκάλυψη: Πως η Διαύγεια «καρφώνει» τους επιθεωρητές - Ηλεκτρονική «τρύπα» στους ελέγχους για «μαύρη» εργασία

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Κ. Πανταζής, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να “κλείσει”, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το “παράθυρο” της ιδιότυπης αυτής πληροφόρησης που μολονότι γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους (υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο για την “κάλυψη” της δαπάνης) περιορίζει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια των μετακινούμενων ελεγκτών. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η ανάρτηση των αποφάσεων να γίνεται μετά τη διενέργεια των ελέγχων...

Η είδηση της επίσκεψης των ελεγκτών, πάντως, είναι αλήθεια ότι “κυκλοφορεί” με μεγάλη ταχύτητα στις περιοχές μετά τον...πρώτο έλεγχο που γίνεται με αποτέλεσμα να αυξάνονται θεαματικά οι προσλήψεις τις ημέρες των ελέγχων, όπως έδειξαν και τα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο