Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τη ριζική αλλαγή του ΕΝΦΙΑ ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη
Τη ριζική αλλαγή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ώστε να γίνει δικαιότερος και αναλογικότερος και ν΄ ανταποκρίνεται στην φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και επιχειρηματιών, ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στους αρχηγούς και τους βουλευτές των κομμάτων της Βουλής, επισημαίνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ και η φορολόγηση των ακινήτων, όπως έχει διαμορφωθεί, «αποξενώνει τους ιδιοκτήτες από τα ακίνητα [...] και συνιστά στην ουσία φορολογική ληστεία, αφού υπολογίζεται με αντικειμενικές αξίες υψηλότερες κατά 70% των σημερινών».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΕΕΘ, «υπήρχε από την αρχή του χρόνου η διαβεβαίωση του υπουργείου ότι ο ΕΝΦΙΑ αφενός μεν θα καταργούσε το χαράτσι της ΔΕΗ και αφετέρου ότι θα ήταν μικρότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και δικαιότερος. Τίποτε όμως από αυτές τις υποσχέσεις δεν έγινε [...] Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ακίνητη περιουσία τίθεται πλέον υπό διωγμόν».


Πηγή news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝ.Φ.Ι.Α


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο