Ειδήσεις Τεχνολογία

Tab effect για τον Firefox

Μια νέα επέκταση του Firefox, αποκλειστικά για τα Windows, τo Tab Effect αξιοποιεί το DirectX (έκδοση 8 ή μεταγενέστερη)...για να εμφανίζει ένα εφέ κύλισης κύβου (rotate cube) κάθε ...

Μια νέα επέκταση του Firefox, αποκλειστικά για τα Windows, τo Tab Effect αξιοποιεί το DirectX (έκδοση 8 ή μεταγενέστερη)...για να εμφανίζει ένα εφέ κύλισης κύβου (rotate cube) κάθε φορά που αλλάζετε καρτέλα (tab).

Με δεδομένο ότι η επέκταση αξιοποιεί το DirectX, η ποιότητα της κύλισης και οι "επιδόσεις" της επέκτασης εξαρτώνται άμεσα από τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών σας.

Σε συστήματα με σχετικά παρωχημένα υποσυστήματα γραφικών [ή onboard με shared μνήμη] παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του εφέ, ενώ η μετάβαση από τη μια ενεργή καρτέλα στην άλλη είναι σχετικά αργή.

Όπως όλα τα εφέ έτσι και το Tab Effect είναι περισσότερο ένα κοσμητικό add on για τον Firefox και κατ επέκταση για την επιφάνεια εργασίας και λιγότερο μια "χρηστική" προσθήκη.

Είναι σαφές ότι η πηγή έμπνευσης για το εφέ του rotating cube είναι τα Compiz /Beryl του Linux.

Screenshots του Tab Effect σε δράση θα βρείτε εδώ: https://addons.mozilla.org/firefox/4258/previews
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο