Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέοι έλεγχοι και παραβάσεις σε Αττική, Μύκονο, Σαντορίνη, για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΕΛ.ΑΣ- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός καταστημάτων-επιχειρήσεων στην Αττική, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, σε δώδεκα (12) εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις
Συνελήφθησαν τρεις (3) ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι καταστημάτων στη Μύκονο και ένας (1) στην Αττική, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου
Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] & [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα (06 έως 10-08-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική και τις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα στα νησιά Σαντορίνη και Μύκονο, για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Αττική, καθώς και στα νησιά Σαντορίνη και Μύκονο, όπου σε δώδεκα (12) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε τρεις (3) από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων, για ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:
Στην Αττική:
· Σε αναψυκτήριο-μπαρ στην παραλία Μαραθώνα διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατριών (13) τουλάχιστον παραστατικών στοιχείων και η ανάπτυξη στην παραλία τριάντα δύο (32) ομπρελών με εξήντα τέσσερις (64) ξαπλώστρες, που καταλαμβάνουν συνολικά 100 τ.μ. στην περιοχή του αιγιαλού χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.
Στη Σαντορίνη:
· Σε εστιατόριο-πιτσαρία-καφέ μπαρ», που βρίσκεται στην Περίσσα Θήρας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, μη επίδειξη Βιβλιάριου Συντήρησης και Επισκευών του φορολογικού μηχανισμού της επιχείρησης, απασχόληση έξι (6) μισθωτών, για τέσσερις (4) εκ των οποίων δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια-εστιατόριο, που βρίσκεται στην Περίσσα Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε καφέ- εστιατόριο, που βρίσκεται στον Περίβολο Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε εστιατόριο που βρίσκεται στον Περίβολο Θήρας, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
· Σε καφέ-μπαρ,που βρίσκεται στα Φηρά Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μιας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
· Σε καφέ-μπαρ στα Φηρά Θήρας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά δύο (2) μισθωτοί για τους οποίους δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο-οβελιστήριο στα Φηρά Θήρας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά έξι μισθωτοί, για ένα εκ των οποίων δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο - καφετέρια στο Καμάρι Θήρας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά έξι (6) μισθωτοί, ένας (1) εκ των οποίων δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π), κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, ωστόσο επεδείχθη για αυτόν ο σχετικός Πίνακας Προσωπικού.
· Σε καφετέρια - μπαρ στο Καμάρι Θήρας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Στη Μύκονο:
· Σε κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών σε τετρακόσιες σαράντα εννέα (449) περιπτώσεις, συνολικής αξίας έντεκα χιλιάδων διακοσίων είκοσι πέντε ευρώ (11.225,00) και συνελήφθη ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας (σχετ. το από 08-08-2014 δελτίο τύπου μας).
· Σε κατάστημα με αντικείμενο δραστηριότητας Καφετέρια – Εστιατόριο - Ενοικιάσεις Ομπρελών & Θαλάσσια Σπορ, από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν μη έκδοση σε τουλάχιστον πενήντα πέντε (55) περιπτώσεις των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας χιλίων εκατό πενήντα έξι ευρώ (€ 1.156,00 €), μη επίδειξη του Ε.Β.Κ.Ν.Π., ενώ ανευρέθηκαν πέντε (5) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν κατά τον επιτόπιο έλεγχο. Επίσης διαπιστώθηκε η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή. Γι’ αυτό το λόγο συνελήφθη αρχικά ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητήθηκε και συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο