Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

- Σύλλογος Λογιστών Νομού Αχαΐας - Ενιαίος Φόρος ιδιοκτησίας Ακινήτων

Σύλλογος Λογιστών Νομού Αχαΐας

web-site: http://sl-na.blogspot.com  e-mail: [email protected]  fax: 2610 362078

Πρόεδρος : Βάρδας Ιωάννης  (τηλ. 6944 294218)  Γραμματέας:  Γρηγορόπουλος Λ.

                                                                                             Πάτρα 09/08/2014

                                                                                      Αρ. πρωτ. Νο 24/2014

Προς Υπουργείο Οικονομικών

Υπ΄όψη Υπουργού  Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη

·  Τηλ: 2103332602, 2103332612 ·  Fax   2103332608 ·  Email [email protected]

Κοινοποίηση:  Γ.Γραμματέα κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου

Fax: 210 3375393

 

Θέμα: Ενιαίος Φόρος ιδιοκτησίας Ακινήτων  

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Σχετικά με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων  θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1.    Έχουν υπολογιστεί υπερβολικές αξίες και φόρος ακινήτων στα εντός οικισμού ακίνητα ακόμα και σε πολύ απομακρυσμένα χωριά. Στα χωριά τα εντός οικισμού  χωράφια καλλιεργούνται και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν οικόπεδα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει κατάλληλη ένδειξη στο Ε9.

2.    Έχει υπολογιστεί υπερβολικά μεγάλος φόρος στα ημιτελή κτίσματα με κωδικό (99) στα οποία δεν είχε μπει η επιλογή ότι είναι κενά. Η απάντηση από το Taxis και το Υπουργείο για τα κενά, ήταν ότι συμπληρώνεται σε περίπτωση που στο ακίνητο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αλλά ακόμα δεν έχει ρεύμα ή έχει ρεύμα εργοταξιακό.  Το ημιτελές (πχ. Μπετά) δεν μπορεί να θεωρείται κατοικία ή επαγγελματικός χώρος και να έχει τον ίδιο φόρο με τα ακίνητα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί και χρησιμοποιούνται. Θα πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις ημιτελών κτισμάτων να βγουν αυτόματα νέα εκκαθαριστικά χωρίς να απαιτείται τροποποιητική δήλωση Ε9.

3.    Να υπολογιστεί αυτόματα ο ΕΝΦΙΑ  στις περιπτώσεις που από το Τaxis, υπάρχουν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι φορολογούμενοι είναι δικαιούχοι των εκπτώσεων (50 ή 100%) της παρ. 1 και 2 του άρθρου 7 του ν. 4223/2013.

4.    Να προσαρμοστούν οι αξίες των ακινήτων στις πραγματικές αξίες της αγοράς.

 

Το Υπουργείο οικονομικών θα πρέπει στις παραπάνω περιπτώσεις να υπολογίσει αυτόματα τον ΕΝΦΙΑ και να εκδοθούν οι ορθές πράξεις διοικητικού προσδιορισμού και ειδοποιητήρια πληρωμών φόρου χωρίς να μπουν στην ταλαιπωρία οι φορολογούμενοι και οι λογιστές για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9.

 

 

    Για τον Σύλλογο Λογιστών Νομού Αχαΐας

                           Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας
Βάρδας Ιωάννης            Γρηγορόπουλος Λάμπρος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο