Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μετέωρες 1.590 επενδύσεις αναμένουν... γνωμοδότηση

«Επί ξυρού ακμής» βρίσκονται 1.590 επενδυτικά σχέδια, τα οποία υποβλήθηκαν για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο αλλά δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως από το υπουργείο Οικονομίας πριν από την αναθεώρηση του νόμου. Η ηγεσία του υπουργείου καλείται να βρει...

«Επί ξυρού ακμής» βρίσκονται 1.590 επενδυτικά σχέδια, τα οποία υποβλήθηκαν για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο αλλά δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως από το υπουργείο Οικονομίας πριν από την αναθεώρηση του νόμου.
Η ηγεσία του υπουργείου καλείται να βρει «σολομώντεια λύση», καθώς από την 1/1/2007 ο τροποποιημένος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει αυξημένες επιχορηγήσεις σε όσες επενδύσεις εγκριθούν. Ως εκ τούτου, εάν τα σχέδια εγκριθούν θα πρέπει να λάβουν ενισχύσεις έως και 60%, έναντι 55% που έλαβαν όσες εγκρίθηκαν έως το τέλος του 2006. Αν αποφασιστεί η επιδότηση των σχεδίων με το παλιό καθεστώς, το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει σε ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρόβλημα παρατείνει την αγωνία των επιχειρήσεων, καθώς σημειώνεται καθυστέρηση στη γνωμοδότηση του υπουργείου για την επιλεξιμότητα των σχεδίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, έως τις 31/12/2006 κατατέθηκαν 4.399 επενδυτικά σχέδια, ύψους 11,80 δισ. ευρώ, εγκρίθηκαν 2.649 επενδύσεις ύψους 4,745 δισ. ευρώ και έως σήμερα έχουν απορριφθεί 160 προτάσεις.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο