Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας-Φιλιππιάδας: «Από τα λάθη στα εκκαθαριστικά προέρχεται το πλεόνασμα του ΕΝ.Φ.Ι.Α.»

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ.

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ 47100
ΤΗΛ: 2681023534

Το Υπουργείο Οικονομικών « συνεπές » για ακόμη μια φορά κατάφερε κατακαλόκαιρα να δημιουργήσει αναταραχή τόσο στους Έλληνες φορολογούμενους όσο και στους Λογιστές Φοροτεχνικούς. Ερμηνεύοντας τα Εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ειδικά για το Νομό Άρτας ,εντοπίσαμε αμέσως από πού προερχόταν το πλεόνασμα στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ που μας ενημέρωνε το Υπουργείο τις προηγούμενες ημέρες. Προέρχεται από τα λάθη , που καλείται τώρα άμεσα το Υπουργείο να διορθώσει πριν την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στις 29/8/2014. Τα λάθη εντοπίζονται στις παράλογες αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων στο Νομό Άρτας , εκτός της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αρταίων , που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των ακινήτων γιατί το Υπουργείο αποφάσισε να υπολογίσει όλα τα οικόπεδα του Νομού με την τιμή 95 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο , αντικειμενική αξία που αναλογεί στην πιο φθηνή ζώνη στο Δήμο Αρταίων που είναι η περιοχή της Ελεούσας.

Στα Εκκαθαριστικά που αναρτήθηκαν στο taxisnet δεν έχουν υπολογιστεί και οι μειώσεις καθώς και οι απαλλαγές που προβλέπονται από το Νόμο 4223/2013. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στα ημιτελή κτίρια δεν έχει υπολογιστεί η έκπτωση 60%.

Η Ένωσή μας έχει ενημερώσει τους Βουλευτές του Νομού για τα λάθη αυτά από την πρώτη ημέρα που αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και θα πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα έτσι ώστε να μην αναγκαστούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση και μετά να γίνουν οι διορθώσεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο πραγματικός φόρος ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερος από την πρώτη δόση που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος έως τις 29/08/2014. Άλλωστε δεν ευθύνεται αυτός για τα λάθη αυτά.

Σαν Ένωση προτείνουμε στους φορολογούμενους ειδικά αυτούς που έχουν ιδιοκτησίες σε Δήμους εκτός του Δήμου Αρταίων ή ημιτελή κτίσματα σε όλο το Νομό να περιμένουν μετά τις 20/8/2014 να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα με το φόρο ΕΝΦΙΑ , για να δούμε πώς και εάν το Υπουργείο θα καταφέρει να διορθώσει τα σοβαρά λάθη .

Τέλος τα στελέχη του Υπουργείου σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία τους θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την δουλειά τους πιο επαγγελματικά .Μπορούσαν κάλλιστα να εντοπίσουν, μέσα από τις δυνατότητες που τους παρέχει η τεχνολογία την οποία άλλωστε χρησιμοποιούν, και να διαπιστώσουν ότι ένα οικόπεδο 1.000 τ.μ σε χωριό αντικειμενικής αξίας 8.000 Ευρώ δεν μπορεί να εμφανίζεται στο Εκκαθαριστικό Του ΕΝΦΙΑ με αξία 95.000 Ευρώ .


-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

-Ο-
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο