Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.: Να διορθωθεί άμεσα ο παραλογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Να καταργηθεί ο «συμπληρωματικός φόρος»!
06.08.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΜΙΔΑ

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ»!

Η ΠΟΜΙΔΑ, δέκτης των διαμαρτυριών και της πρωτοφανούς οργής των ιδιοκτητών ακινήτων από όλη τη χώρα, με λύπη της διαπιστώνει ότι σήμερα επιχειρείται ένας απαράδεκτος αποπροσανατολισμός σε ό,τι αφορά τις πραγματικά αναγκαίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Είναι όλως δευτερεύον ζήτημα να διορθωθούν τα λάθη στον υπολογισμό του φόρου, όπου έγιναν, να αρθεί το σκόπιμο αλλά ασήμαντο στην πράξη «φούσκωμα» της επιβάρυνσης των πολιτών (π.χ. με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που στις περιπτώσεις λαθών ή ελλείψεων στη δήλωση επιβάλει τη δυσμενέστερη για το φορολογούμενο λύση) ή να δοθούν περισσότερες δόσεις για την εξόφληση του φόρου.

Το κύριο πρόβλημα είναι να διορθωθεί ο παραλογισμός και οι κατάφωρες αδικίες που προβλέπει ο «τρελός» αυτός νόμος, για τις οποίες δυστυχώς δεν γίνεται καμία συζήτηση επί της ουσίας, με κυριότερες την απάνθρωπη επιβάρυνση των ιδιοκτητών κενών και απρόσοδων ακινήτων και οικοπέδων, την τιμωρητική μεταχείριση για τις δήθεν μεγάλες περιουσίες που η ίδια η φορολογία ισοπέδωσε με τον εξοντωτικό συμπληρωματικό φόρο, και ειδικότερα τη διπλή φορολόγηση της αστικής ιδιοκτησίας. Η τελευταία δυστυχώς έγινε δυνατή λόγω της, τότε και τώρα, «αιδήμονος σιγής» των περισσοτέρων κυβερνητικών βουλευτών των αστικών κέντρων μπροστά στον φορολογικό σφαγιασμό των ψηφοφόρων τους, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της περιφέρειας που εξασφάλισαν την ουσιαστική φοροαπαλλαγή των δικών τους…

Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας, αφενός να διορθώσει άμεσα τα σφάλματα του taxis (που επαναλαμβάνονται παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες έχουν υποχρεωθεί πολλάκις στο παρελθόν να υποβάλουν το «περιουσιολόγιο» μέσω του Ε9). Όμως πρέπει πρώτα απ΄όλα να ασχοληθεί με την ουσία του προβλήματος, που είναι οι ίδιες οι ουσιαστικές ρυθμίσεις του ΕΝΦΙΑ. Όλα τα ουσιαστικά προβλήματα είναι γνωστά από την περίοδο που – επί μήνες– συζητείτο στη διακομματική επιτροπή η διάρθρωση του νέου φόρου, συζήτηση που όλοι ξέρουμε γιατί, κατέληξε στο νομοθετικό τερατούργημα του νόμου 4223/2013 με το συμπληρωματικό φόρο ο οποίος κατακρεουργεί σήμερα τους ιδιοκτήτες των αστικών ακινήτων, συχνά με διπλάσια ή και τριπλάσια ποσά από τον κυρίως φόρο.

Από εκεί πρέπει να αρχίσει η διόρθωση, με την κατάργησή του…


Ετικέτες για αναζήτηση ΠΟΜΙΔΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο