Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχονται αλλαγές σε εκπτώσεις και προσφορές

Αντιμέτωπο με την εκκρεμότητα της κατάργησης της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει τα θέματα των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών και την αντικατάστασή της με ένα «κώδικα καλών πρακτικών», όπως προβλέπει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, βρίσκεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το Βήμα, η νομοθέτηση του νέου καθεστώτος πρέπει να ολοκληρωθεί ως και τις 6 Οκτωβρίου, ενώ οι εντολές που έχουν δοθεί στον μηχανισμό του υπουργείου Ανάπτυξης και στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί είναι να ετοιμάσουν το σχέδιο της νέας νομοθετικής ρύθμισης έως τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Στέφανου Κομνηνού συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου υπέβαλε στους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου ένα έγγραφο 17 ερωτήσεων ζητώντας τους τις απόψεις τους επί συγκεκριμένων θεμάτων και κυρίως την εννοιολογική διευκρίνιση των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, καθώς και τη θέση τους για τη μορφή που πρέπει να έχει η ρύθμιση, αν δηλαδή θα είναι «κανονιστική απόφαση» ή θα είναι ένας «άτυπος κώδικας δεοντολογίας». Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, πηγές του υπουργείου θεωρούν ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί το βρετανικό μοντέλο διότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική αγορά με ένα διαφορετικό νομοθετικό πλέγμα. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε εφαρμογή «κώδικας καλών πρακτικών».

Αντιθέτως, είναι σκόπιμο να διευκρινιστούν επακριβώς οι έννοιες των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών και να αναμορφωθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα πρόκειται να δοθεί η δυνατότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις να πωλούν τα στοκ των εμπορευμάτων τους όποτε οι ίδιες το επιθυμούν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους, δυνατότητα που σήμερα δεν διαθέτουν.

Όπως σημειώνει το Βήμα, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κατορθώσει να πείσει την τρόικα για το λογικό της άποψής της, τότε θα γίνει και η σχετική νομοθέτηση από τη Βουλή. Σε διαφορετική όμως περίπτωση δεν αποκλείεται να επαναληφθούν τα όσα συνέβησαν στις αρχές του 2014, όταν η κυβέρνηση προώθησε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις προτεινόμενες από τον ΟΟΣΑ ρυθμίσεις. Πάντως, το εγχείρημα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, δεν θα είναι εύκολο.


Πηγή:www.capital.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΟΣΑ εκπτώσεις ΣΕΛΠΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο