Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας - έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Αύξηση των ελέγχων στα σούπερ μάρκετ και τις ομοειδείς μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις για το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής.....

Αύξηση των ελέγχων στα σούπερ μάρκετ και τις ομοειδείς μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις για το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την καλύτερη δυνατή εξασφάλιση υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκαν και επιβλήθηκαν αναλογικότερα αυξημένα πρόστιμα, μηνύσεις και διακοπές της λειτουργίας στις επιχειρήσεις που βρέθηκαν να παρανομούν.
Από τα συνοπτικά στοιχεία του ΣΕΠΕ προκύπτει όσον αφορά την Κοινωνική Επιθεώρηση:

– Αύξηση του αριθμού των ελέγχων σε σύγκριση με την τελευταία διετία.

– Αυστηροποίηση των κυρωτικών εργαλείων με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό σχεδόν των ποσών των προστίμων, τα οποία ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

– Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της διαδικασίας επίλυσης εργατικών διαφορών μόνο την τελευταία τριετία καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους ποσά που ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Oσον αφορά την Τεχνική & Υγειονομική Επιθεώρηση:

– Σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των ελέγχων.

– Αύξηση των προβλεπόμενων κυρώσεων από τους Επιθεωρητές Εργασίας.

– Επιπλέον αύξηση στα ποσά των προστίμων, που φτάνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

– Στον κλάδο των οικοδομών δίνεται έμφαση, ως πιο αποτελεσματικής, στη χρήση της διακοπής των εργασιών στα τεχνικά έργα, όπου και παρατηρούνται τα περισσότερα σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα.

Για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση του ΣΕΠΕ και τη διευκόλυνση του έργου των Επιθεωρητών γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ορθολογικότερους, ουσιαστικούς και περισσότερο αποτελεσματικούς ελέγχους. Συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών που δεν παραβιάζουν την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αναλυτικών στατιστικών στοιχείων και θα συνταχθεί για να δοθεί στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση πεπραγμένων, η οποία δίνεται το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο