Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΕ ΔΟΥ-ΟΤΥΕ-ΟΣΥΟ : Ρυθμίσεις δανείων υπαλλήλων Υπουργείου ΟικονομικώνΑθήνα 29.7.2014

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΚΟΙΝ: Πρόεδρο του Δ.Σ. Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

ΘΕΜΑ : ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Κύριε Υπουργέ,

Στις 16.2.2012 και στις 6.3.2013 απευθυνθήκαμε στους προκατόχους σας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους δανειολήπτες υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών , υποβάλλοντας συγχρόνως σειρά προτάσεων για την ανακούφιση των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε και οι οποίοι έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από όλο το Δημόσιο.

Αυτό που εισπράξαμε είναι πλήρης αδιαφορία .

Μετά και από την αύξηση της φορολογίας η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ορίων .
Οι περικοπές στους μισθούς κυμαίνονται από 50% οριζόντια σε ολόκληρο το Υπουργείο Οικονομικών τα δε δάνεια τα οποία μπορούσαν να εξυπηρετηθούν (μηνιαίες δόσεις) στη βάση εκείνου του εισοδήματος - το οποίο δεν υφίσταται πλέον -και ως εκ τούτου προκύπτει μείζον θέμα, τόσο για την αποπληρωμή τους και την διασφάλιση της περιουσίας των δανειοληπτών, πολλοί εκ των οποίων έχουν κάνει επενδύσεις από τις μηνιαίες δόσεις και ίδια κεφάλαια, όσο για το επίπεδο διαβίωσης των οικογενειών μας σήμερα.
 
Οι δανειολήπτες υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών μπορούν να υπαχθούν σε ενιαίο κανόνα επίλυσης του προβλήματος πέραν των κατά περίπτωση διευθετήσεων που μπορεί να δεχτεί (δύσκολα σε κάθε περίπτωση) μια τράπεζα. Και αυτό γιατί αφενός το επίπεδο «κουρέματος» των αποδοχών και, ταυτόχρονα, η συνάρτηση της δόσης ήταν αποκλειστικά συνδεδεμένη με την εργασία στο δημόσιο (απαγορεύεται η  άσκηση άλλης δραστηριότητας στους εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους) και αφετέρου τα δάνεια, σε μεγάλη πλειοψηφία, προέρχονται από το Παρακαταθηκών και Δανείων. κύριε Υπουργέ

Ο κανόνας της ρύθμισης, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να υπακούει, στην ζημιά που υποστήκαμε από το «κούρεμα» των αποδοχών. Τόσο το κεφάλαιο όσο και η καταβαλλόμενη δόση θα πρέπει να παρακολουθήσει την γενόμενη πτώση του εισοδήματός μας. Να μην μεταφέρετε όλη η ζημιά στο βιοτικό μας επίπεδο. Αλλά, αναλογικά, να δεχθεί και το Ταμείο Παρακαταθηκών μέρος της απώλειας. Και αυτό θα είναι υπέρ των συμφερόντων του (και του δημοσίου) καθώς θα συνεχίσει κανονικά η καταβολή των δόσεων και θα περιοριστούν δραστικά οι καθυστερήσεις και τα κόκκινα δάνεια.

ΖΗΤΑΜΕ

-    Αναλογική, των περικοπών επέκταση των δόσεων επί του, προς αποπληρωμή, κεφαλαίου.
-    Τον περιορισμό του επιτοκίου στο ποσοστό που δανείζεται η χώρα από τον ευρωμηχανισμό (ΤΧΣ), κάπου 1,2%.
-    Το «κούρεμα» του υπολοίπου κεφαλαίου.
-    Για τον λόγο του ότι ένα μεγάλο μέρος των δανείων του Τ.Π.Δ. (26.000), είναι τιτλοποιημένα και για να μπορούν και αυτά να υπαχθούν στην ρύθμιση, προτείνεται η εξαγορά εξ ολοκλήρου από το Τ.Π.Δ. για να δοθεί η δυνατότητα της ρύθμισης σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σας αποστέλλουμε και τις προτάσεις που είχαμε στείλει στους προκατόχους σας οι οποίες και ισχύουν. Και πλέον δεν παρακαλούμε απαιτούμε άμεση λύση ΤΩΡΑ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕ -ΔΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΤΥΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΥΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΪΑΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο