Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η διαδικασία για τους δικαιούχους έκπτωσης

Το ΥΠΟΙΚ ζητεί από τους φορολογουμένους με ένα και μοναδικό σεισμόπληκτο ακίνητο, πχ. στην Κεφαλονιά, να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που έχει αναρτηθεί στο ΤaxisNet

Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων θα εκδοθεί η απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων).

Επιπλέον, το ΥΠΟΙΚ ζητεί από τους φορολογουμένους με ένα και μοναδικό σεισμόπληκτο ακίνητο, πχ. στην Κεφαλονιά, να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που εχει αναρτηθεί στο ΤaxisNet, καθώς το Σεπτέμβριο θα προβλεφθεί η διαδικασία απαλλαγής τους.

Στο μεταξύ, ενημέρωση για τον ΕΝΦΙΑ μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν, ζητεί το ΠΑΣΟΚ από τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη και τη Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ζήτησε συνάντηση με τον κ. Χαρδούβελη.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ζήτησε η συνάντηση να γίνει αφού ολοκληρωθούν οι υπολογισμοί για τον ΕΝΦΙΑ και ενημερωθεί για τα αποτελέσματα.

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, και παράταση των δόσεων από πέντε σε επτά, εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός έχει οδικό χάρτη φοροελαφρύνσεων και ένας από τους σταθμούς του είναι και αυτό».

Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση απαλλαγή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο