Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Ε.Ε.: Θετικό βήμα η εξαίρεση από τον Φ.Π.Α.

Θετικά εκτιμά η ΕΣΕΕ την εξαίρεση από τη χρέωση ΦΠΑ, των περίπου τεσσάρων στους δέκα, πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών με «μπλοκάκι», αν και σημειώνει ότι το όριο του τζίρου των 10.000 ευρώ είναι πολύ μικρό, σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ των 28, όπου ο μέσος όρος του τζίρου απαλλαγής είναι 28.000 ευρώ.

Στις περισσότερες χώρες-μέλη, όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, η εξαίρεση κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ, ενώ σε Γαλλία και Βρετανία η εξαίρεση φθάνει αντίστοιχα τα 90.000 και 95.000 ευρώ.

«Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο μέτρο, περισσότερο διευκολύνει τη γραφειοκρατία της διαδικασίας περιοδικών δηλώσεων και ελέγχων, ενώ λιγότερο λειτουργεί ως ελάφρυνση φόρου και τιμών, αφού αντίστοιχα ο ΦΠΑ των αγορών και των δαπανών δεν θα εκπίπτει. Το νέο μέτρο που θα ισχύσει από 1/1/15, εφόσον δίνει τη δυνατότητα επιλογής προαιρετικής εξαίρεσης για κάθε φορολογικό έτος, προτείνεται να επεκταθεί τουλάχιστον στο όριο των 20.000 ευρώ, ώστε να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι συγκέντρωσης της "μικρής λιανικής" της ελληνικής αγοράς. Η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι θετική, αλλά όχι αρκετή...», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.


Πηγή enikos.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΦΠΑ ΕΣΕΕ γραφειοκρατία Κορκίδης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο