Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Οδηγίες για τις διορθώσεις των δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις Ε9 από το υπ. Οικ.

Με την ΠΟΛ.1186/2014 κοινοποιείται το άρθρο 52 του ν. 4276/2014 το οποίο επέφερε αλλαγές στις διατάξεις περί Ε9 και ΕΝ.Φ.Ι.Α. και δίνονται οδηγίες για την μη επιβολή προστίμων σε εκπρόθεσμες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων ετών 2011, 2012 και 2013, τις διορθώσεις των δηλώσεων Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), την διαρκής ενημέρωση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων σε περιπτώσεις κληρονομικής διαδοχής.Αλλαγές στοιχείων ακινήτων Ετών 2011 - 2012 - 2013 - Έως την 30.11.2014

Αποτέλεσμα ΦΑΠ
Χρεωστικό - ΜηδενικόΔεν έχει πρόστιμο
Πιστωτικό Έχει πρόστιμο το οποίο συμβιβάζεται και δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή το πιστωτικό συμψηφίζεται και τυχόν επιπλέον ποσό δεν αναζητείται από την φορολογική διοίκηση.
Σε περίπτωση πιστωτικού έχουμε τις εξής περιπτώσεις:
Πιστωτικό > πρόστιμο Συμψηφίζεται μέχρι το ποσό του προστίμου και αποδίδεται το υπόλοιπο στον φορολογούμενο.
Πιστωτικό = πρόστιμο Συμψηφίζεται
Πιστωτικό < πρόστιμο Συμψηφίζεται το ποσό του πιστωτικού και ο φορολογούμενος ΔΕΝ αποδίδει το υπόλοιπο στο δημόσιο

 

Αλλαγές στοιχείων ακινήτων Ετών 2014 - Έως 30.11.2014

Αποτέλεσμα ΕΝ.Φ.Ι.Α
Χρεωστικό - Μηδενικό Δεν έχει πρόστιμο
ΠιστωτικόΔεν επιβάλλεται πρόστιμο - Εφόσον μετά την νέα εκκαθάριση της δήλωσης προκύπτει μείωση φόρου μεγαλύτερη των τριακοσίων (300) ευρώ, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται μετά από έλεγχο

 


Δείτε την εγκύκλιο από το φορολογικό αρχείο του κόμβου


Ετικέτες για αναζήτηση Ε9


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο