Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ρύθμιση χρεών και μείωση εισφορών ζήτησε ο Κ. Μίχαλος από τον Γ. Βρούτση

Στην ανάγκη προώθησης μιας νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών και αποπληρωμή της σε 100 μηνιαίες δόσεις, στην ανάγκη καταπολέμησης της μαύρης εργασίας και στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κι εργαζομένων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε:

- Στην ανάγκη προώθησης μιας νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών και αποπληρωμή της σε 100 μηνιαίες δόσεις.

- Στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής που αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Η ΚΕΕ και το ΕΒΕΑ προτείνουν την ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου, προκειμένου να συλλάβει το νοσηρό φαινόμενο της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται στο 30% της συνολικής απασχόλησης, στοιχείο που αποτελεί προσβολή για οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία.

- Στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κι εργαζομένων, καθώς το μέτρο φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, τόσο για την αύξηση της απασχόλησης, όσο και για τη δημιουργία νέων επενδύσεων. Πρόταση των Επιμελητηρίων είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% με στόχο την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων.

«Ειδικά για την ενθάρρυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, προτείνουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας μιας επιχείρησης», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

- Στην αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για τη στήριξη της απασχόλησης. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε δράσεις επανακατάρτισης και στήριξης των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα επανένταξης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, από την πλευράς του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ανέφερε ότι το ζήτημα μιας νέας ρύθμισης βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Ωστόσο, όπως και με την ισχύουσα ρύθμιση, έχει επιτευχθεί ο στόχος των εισπράξεων.

Για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τους τακτικούς εξονυχιστικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ, επιχειρείται να αμβλυνθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, κάλεσε τα Επιμελητήρια να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια του υπουργείου για την πάταξη των φαινομένων αυτών που λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων, των υγιών και νόμιμων επιχειρήσεων, του ασφαλιστικού συστήματος και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Σε ότι αφορά την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι βρίσκεται στους βασικούς σχεδιασμούς του υπουργείου του. Τέλος, σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, ο κ. Βρούτσης είπε ότι αξιοποιούνται πλήρως όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μία νέα δράση για 50.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Πηγή Ημερησία


Ετικέτες για αναζήτηση Βρούτσης ΕΒΕΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο