Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση προϊόντων απομίμησης υψηλής πιστότητας

ΕΛΑΣ


Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση προϊόντων απομίμησης υψηλής πιστότητας

Συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και ένας 42χρονος ημεδαπός, μέλη της οργάνωσης

Οι δύο ημεδαποί «ξέπλεναν» τα κέρδη τους από τις παράνομες δραστηριότητες, μέσω δύο καταστημάτων εμπορίας ρολογιών

Τα μέλη της οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλο οικονομικό όφελος, ενώ παράλληλα διέπρατταν και εκτεταμένη φοροδιαφυγή

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε προχθές (28-07-2014), στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Άμεσης Δράσης Αττικής (ΔΙ.ΑΣ., Δ.ΕΛ.Τ.Α.) και Ασφάλειας Αττικής (Ο.Π.Κ.Ε.).

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεληφθη ένας 20χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται ένας 42χρονος ημεδαπός καθώς και συνεργοί τους, μεταξύ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί, πακιστανικής καταγωγής.

Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, του αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς και άλλες συναφείς παραβάσεις.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικών δεδομένων και στοιχείων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, είχε συσταθεί εγκληματική ομάδα, η οποία έχοντας διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, εξειδικευόταν στην εισαγωγή στη χώρα μας και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, υψηλής πιστότητας.

Επιπλέον τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για να «καλύπτουν» την παράνομη δραστηριότητά τους, λειτουργούσαν κατάστημα – αποθήκη με συγκαλυμμένη μορφή, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, μέσω του οποίου διέθεταν προς πώληση προϊόντα (ωρολόγια, αρώματα κ.λπ. είδη) που αποτελούν πιστές απομιμήσεις προϊόντων, γνωστών εταιρειών και εισάγονται από την Κίνα και άλλες χώρες της Άπω Ανατολής.

Κατά την έρευνα στο παραπάνω κατάστημα – αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 10.078 ωρολόγια που αποτελούν απομιμήσεις γνωστών εταιριών,
· 3.581 συσκευασίες με αρώματα, που έφεραν σήματα 36 γνωστών εταιριών,
· 1.223 ζεύγη γυαλιών ηλίου, απομιμήσεις γνωστών εταιριών, καθώς και 200 φακοί αυτών,
· 367 ατζέντες, πορτοφόλια, τσάντες και πένες, απομιμήσεις γνωστών εταιριών,
· 325 κοσμήματα επίχρυσα και επάργυρα, με σήματα γνωστών εταιριών,


· πλήθος πλαστών καρτών, σημάτων γνησιότητας και πιστοποιητικών εγγύησης διαφόρων εταιριών,
· φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
· καταγραφικό μηχάνημα (CCTV),
· μαύρη γυναικεία τσάντα περιέχουσα το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,
· βιβλίο με την ένδειξη «υπεύθυνος επισκευών» και
· φορητός σκληρός δίσκος.

Τα προϊόντα που βρέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν ότι τυγχάνουν απομιμητικά, πιστά αντίγραφα των γνησίων προϊόντων.

Από την παράνομη δραστηριότητα τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλα οικονομικά οφέλη ενώ, όπως προέκυψε, «ξέπλεναν» τα κέρδη τους μέσω δύο (2) καταστημάτων εμπορίας ρολογιών μικρής χρηματικής αξίας, που λειτουργούσαν νόμιμα ο 20χρονος συλληφθείς και ο 42χρονος.

Επιπλέον στην κατοχή του 20χρονου συλληφθέντα βρέθηκε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από προσαύξηση περιουσίας, συνεπεία εγκληματικών ενεργειών και θα αποσταλεί για φύλαξη στην Δ.Δ.Δ.Υ.
Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Σ.Δ.Ο.Ε.), προκειμένου άμεσα να προβούν σε επιστάμενο φορολογικό έλεγχο της εταιρίας και των εμπλεκομένων στην υπόθεση φυσικών προσώπων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε χθες (29-07-2014) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο