Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξηγήσεις από το Υπ. Εργασίας για την ενοποίηση του επικουρικού ταμείου των ενστόλων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014

Τα τελευταία δύο χρόνια καταβάλλεται μια συστηματική προσπάθεια  εξορθολογισμού και ενδυνάμωσης της βιωσιμότητας όλων των τομέων του  ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, με κριτήρια τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και  την ορθή διαχείριση των πόρων, ώστε να ενισχυθεί η αλληλεγγύη των γενεών.  Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί σημαντικές  διαρθρωτικές αλλαγές.

Στο πολυνομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν διατάξεις που εντάσσουν το σύνολο των  ασφαλιστικών παροχών, στις οποίες δεν συμμετέχει χρηματοδοτικά το Κράτος, σε  ένα ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης ώστε με την εφαρμογή των κατάλληλων  συντελεστών βιωσιμότητας να μην υπάρχουν στο μέλλον ελλείμματα. 

Ωστόσο, με δεδομένη την αρχή βιωσιμότητας στα ταμεία του ένστολου  προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, θα υπάρχει  πρόνοια που θα προφυλάσσει σε κάθε περίπτωση το αξιόμαχο αυτών των κρίσιμων  πυλώνων της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι:

1. Τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της  υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την  εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

2. Στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας, θα υπάρξει "ρήτρα  αξιομάχου" δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση  του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε  οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου. 

3. Διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε οι νέες  γενιές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές.


Ετικέτες για αναζήτηση ένστολοι επικουρικό


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο