Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η ρύθμιση για τον κωδικό 049 στις εκπρόθεσμες δηλώσεις στο πολυνομοσχέδιο

30 Ιούλιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Στο πολυνομοσχέδιο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην βουλή προστέθηκε τελικά η ρύθμιση για τις δηλώσεις, η οποία όμως αντιμετωπίζει μόνο το θέμα των δαπανών. Συνεπώς τα πρόστιμα των εκπρόθεσμων δηλώσεων θα επιβληθούν κανονικά εάν δεν γίνει κάποια σχετική τροποποίηση στην βουλή.

Η σχετική διάταξη έχει ως εξής:

Αιτιολογική έκθεση:

Με την προτεινόμενη διάταξη  της παραγράφου 6 αποσαφηνίζεται ότι οι δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών της  παραγρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 καθώς και τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης της περιπτ. α΄ της παραγρ.3 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, που αφορούν το οικονομικό έτος 2014, λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του φόρου σύμφωνα με την κλίμακα της παραγρ. 1  α΄ του ίδιου άρθρου και νόμου, ακόμη και στην περίπτωση που συμπεριληφθούν σε εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.


Διάταξη νόμου

Άρθρο 2

6. Οι δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών της  παρ. 2 του άρθρου 9 του ν.2238/1994, καθώς και τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης της περίπτωσης α΄ της παρ. 3 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, που αφορούν το οικονομικό έτος 2014, λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του φόρου σύμφωνα με την κλίμακα της παρ. 1 α΄ του ίδιου άρθρου και νόμου, ακόμη και στην περίπτωση που συμπεριληφθούν σε εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης