Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Α.: Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον η νομοθετική εξουσία

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr
Απ. Αναγ. Πρωτ. Αθηνών 3352/18.10.1990 - Αρ. Κατ. 17619/19.12.1990

Αθήνα 28-07-2014     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Φ.Ε.Ε.Α. : Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον η νομοθετική εξουσία
(Η τροπολογία της αντιπολίτευσης και η ώρα ευθύνης των βουλευτών της συμπολίτευσης).


Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α., καθ' όλη τη διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, - η οποία άρχισε με καθυστέρηση 48 ημερών για να συνεχισθεί μέχρι και την τελευταία ημέρα (14-7-2014)  χωρίς την απουσία των γνωστών τεχνικών προβλημάτων -, ζήτησε με έμφαση από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και την ηγεσία της Γ.Γ.Π.Σ., αντί παρατάσεων, να τηρηθεί  αυστηρά ο χρόνος των πέντε μηνών (2/2-30/6/2014) που όριζε ο νόμος και να λειτουργεί το σύστημα των εφαρμογών χωρίς προβλήματα. Συνεπώς τα προβλήματα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων, η μη τήρηση των προθεσμιών από πλευράς του υπ. Οικονομικών, καθώς και μια σειρά ακόμη προβλημάτων έχουν επισημανθεί τόσο από την ένωσή μας, όσο και από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Παρά ταύτα σε όλο το διάστημα, με αποκορύφωμα τις δέκα τέσσερις ημέρες (1/7-14/7/2014) οι συνάδελφοι ξεπερνώντας κάθε ανθρώπινη αντοχή με ξενύχτια και εξαντλητικά ωράρια έδειξαν τον επαγγελματισμό τους για να σημειωθεί το ανεπανάληπτο ρεκόρ της υποβολής 5.816.000 δηλώσεων και όπως ήταν φυσικό οι δυσκολίες δεν επέτρεψαν να υποβληθεί το 1-1,5% του συνολικού αριθμού των δηλώσεων.

Επί πλέον από το πρωί της 15ης Ιουλίου 2014 που έκλεισε το σύστημα μέχρι και σήμερα, η Ε.Φ.Ε.Ε.Α., προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της ώστε να βρεθεί μια δίκαιη  λύση για τους χιλιάδες  συναδέλφους, προκειμένου να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις των πελατών τους που παρόλο που προσπάθησαν μέχρι την τελευταία στιγμή παλεύοντας με το χρόνο και τις αντιξοότητες του συστήματος taxisnet, εντούτοις ένας ελάχιστος αριθμός δηλώσεων έμεινε στα χέρια τους.

Το Δ.Σ., αφού συγκέντρωσε τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα όλων των συναδέλφων έθεσε υπόψη των αρμοδίων την υπάρχουσα κατάσταση και τους έφερε προ των ευθυνών τους.

Η προσπάθειά μας δεν ήταν φυσικά η μοναδική, αφού στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σύσσωμος ο λογιστικός κόσμος και οι απανταχού σύλλογοι λογιστών-φοροτεχνικών ανά την Ελλάδα, που αντέδρασαν ακαριαία στην κατάφωρη αυτή αδικία που εκδηλώθηκε μέσα από το κλείσιμο της εφαρμογής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση τόσο  ΕΦΕΕΑ όσο και η ΠΟΦΕΕ και βεβαίως και άλλες ενώσεις πιέσαμε με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση  εκτός του 049 να λυθούν και τα άλλα 2 ζητούμενα ( αποφυγή εκπροθέσμου 1% και του προστίμου των 100 ευρώ στις πιστωτικές και μηδενικές δηλώσεις).

Εκπρόσωποι  της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και της ΠΟΦΕΕ αλλά και άλλοι έγκριτοι συνάδελφοι κοινοποίησαν προς όλες τις κατευθύνσεις  (βλ. πλείστες όσες παρεμβάσεις και στα ΜΜΕ) τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων –που βρίσκουν έρεισμα στον νόμο– και κατέστησαν σαφές στην πολιτική ηγεσία ότι, η άδικη αυτή τιμωρία των επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνικών και η επιβάρυνσή τους με υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις θα οδηγήσει τον ήδη καταπονημένο κλάδο σε μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο και μαρασμό.

Σχετικά θυμίζουμε μία περικοπή του από 15-7-2014 σχετικού υπομνήματός μας προς τον Υπουργό Οικονομικών:
«Συνεπώς κε Υπουργέ μια ολοκλήρωση της επιβράβευσης των Λ/Φ θα ήταν  να λάβετε υπόψη σας την «αρχή της χρηστής Διοίκησης» και να δώσετε μια επιπλέον παράταση για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και των εντολέων τους Λογιστών –Φοροτεχνικών, όταν μάλιστα φέτος παρά τα πιο πάνω εμπόδια η φορολογική συμμόρφωση εκδηλώθηκε πέρα από κάθε προσδοκία και υποβλήθηκε το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων».

Συνάδελφοι, ας συνειδητοποιήσουμε και να μην τρέφουμε αυταπάτες ότι από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τοις πάσι τα αιτήματά μας και πήραν το δρόμο ώστε να «ντυθούν» και νομοθετικά, τον τελευταίο λόγο έχουν οι Έλληνες βουλευτές που  πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσουν άμεσα τις λύσεις εκείνες που θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί χωρίς υπαιτιότητα των φορολογουμένων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ως γνωστόν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Λογιστών – Φοροτεχνικών και κατέθεσε σαφή ρύθμιση στο κοινοβούλιο που τελικώς δεν ψηφίστηκε.

Συνεπώς ο λόγος πλέον ανήκει στους βουλευτές της συμπολίτευσης  που έχουν στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή ακόμα και σχέδιο τροπολογίας.  Πρέπει να επιμείνουν και να αναδείξουν εκ νέου μέσα στο κοινοβούλιο καταθέτοντας ακόμα και την τελευταία στιγμή την σχετική  ρύθμιση με τροπολογία για το μείζον αυτό θέμα και να επιτύχουν την αποσυμπίεση της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο μας.
Ευελπιστούμε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού καθώς και οι ιθύνοντες του υπ. Οικονομικών να τείνουν ευήκοα ώτα στα αιτήματα μας και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα ικανοποιούν στο ακέραιο τις δίκαιες απαιτήσεις μας.

Δεν διεκδικούμε τίποτε άλλο παρά μια δίκαιη λύση.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                         
Δημήτριος Τσαμόπουλος                    

Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Χριστόπουλος


Ετικέτες για αναζήτηση τροπολογία Ε.Φ.Ε.Ε.Α.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο