Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντός της εβδομάδας η λύση για τη ρύθμιση των 12 δόσεων

Ο έγκριτος συνάδελφος Γιώργος Χριστόπουλος*, μέσα από την εκπομπή "Σαββατοκύριακο" της ΝΕΡΙΤ, που μεταδόθηκε χθες (σ.σ. 26.7.2014), έδωσε διευκρινίσεις για δύο φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους φορολογούμενους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες.

Όπως ανέφερε, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή μέσω Taxis για τις αιτήσεις στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ακόμα και σε οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Η πάγια ρύθμιση που που διέπεται από τις διατάξεις (μετά την 1.1.2014) του νόμου 4174/2013, δίνει την δυνατότητα στους φορολογούμενους που έχουν πραγματικά αδυναμία πληρωμής των φόρων τους στις προβλεπόμενες δόσεις να τις ρυθμίσουν ακόμα και πριν καταστούν αυτές ληξιπρόθεσμες, σε αντίθεση με την "Πάγια ρύθμιση" του νόμου 4152/2013 που ίσχυσε μέσα στο 2013 και δεν έδινε αυτή την δυνατότητα.


Επίσης, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών.
Δείτε το σχετικό video


* ο Γιώργος Χριστόπουλος είναι μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και Γεν. Γραμματέας  της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.
(e-mail: [email protected])
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο