Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιδοτούμενο ενοίκιο αντί για δόση εξετάζει για τα «κόκκινα στεγαστικά» η κυβέρνηση

Τη δημιουργία ενός «διχτυού ασφαλείας» που θα επιτρέπει στους ευάλωτους δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά να μη χάσουν την πρώτη κατοικία τους εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Τη δημιουργία ενός «διχτυού ασφαλείας» που θα επιτρέπει στους ευάλωτους δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά να μη χάσουν την πρώτη κατοικία τους εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τράπεζες να μπορούν μεν να αποκτήσουν την κυριότητα ενός ακινήτου, αλλά στη συνέχεια να το παραχωρούν στους δανειολήπτες έναντι ενοικίου που θα επιδοτείται από το κράτος.

Εναλλακτικά, εξετάζεται η δυνατότητα παραχώρησης του ακινήτου στους δανειολήπτες με μία μορφή leasing, που ίσως μάλιστα να δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος της μίσθωσης.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος σημειώνει πως «πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας».

Ο κ. Χαρδούβελης σημειώνει μάλιστα πως και «οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο μικρό διάστημα».

Για συμβιβαστική λύση, πρακτική που ήδη εφαρμόζεται από τις τράπεζες έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σημείωσε μάλιστα πως πολλοί δανειολήπτες αρχικά δεν το είχαν δεχτεί, αλλά στη συνεχεία ήλθαν σε συμφωνία με τα πιστωτικά ιδρύματα

Πηγή: http://www.skai.gr/
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο