Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επίθεση κατά πάντων και της Δικαιοσύνης από τον πρόεδρο της Στατιστικής Αρχής

Επίθεση κατά πάντων, ακόμη και κατά δικαστικών λειτουργών για την επιλογή των προσώπωνν - μαρτύρων στην υπόθεση που εξετάζει η Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείματος εξαπέλυσε με γραπτή του πολυσέλιδη ανακοίνωση ο επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Παρασκευή βράδυ:

-Στην υπόθεση της δήθεν «τεχνητής διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος για το έτος 2009», εκδόθηκε το υπ' αριθμόν 1212/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο, σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση να τεθεί ο φάκελος στο αρχείο,διατάσσεται περαιτέρω κύρια ανάκριση «… ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα διερεύνησης όλων των πτυχών της υπόθεσης από τις οποίες θα μπορούσε να σχηματισθεί επαρκώς θεμελιωμένη δικαστική κρίση». Ως αναγκαία δε ενέργεια,προκειμένου «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα σχηματισμού επαρκώς θεμελιωμένης
δικαστικής κρίσης», το Συμβούλιο θεωρεί ότι πρέπει να κληθούν και να καταθέσουν σχετικά με την ορθότητα υπολογισμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος (και τον όποιο υπολογισμό έχει πιστοποιήσει επανειλημμένα κατά τα τελευταία τέσσερα έτη η Eurostat) ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) αλλά και ο πρώην προϊστάμενος της ∆διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, «αμιγώς υπηρεσιακός παράγοντας της ΕΛ.ΣΤΑΤ.» κατά το βούλευμα, που το αυτό βούλευμα
διατείνεται ότι «μετακινήθηκε από τη θέση του … λόγω των επιφυλάξεων που εξέφρασε σχετικά με την πληρότητα των στοιχείων και την εγκυρότητα των μελετών που εκπονήθηκαν σχετικά με την ένταξη ... δημοσίων επιχειρήσεων στη Γενική Κυβέρνηση».

Ο κ. Γεωργίου προφανώς επηρεασμένος από την παράταση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη καταλήγει σημειώνοντας τα εξής:
-"Οι επιθέσεις έχουν στόχο την υπονόμευση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και την παρεμπόδιση της πιστής  εφαρμογής του νόμου και των στατιστικών αρχών εκ μέρους της, ώστε να αναβιώσει η ολέθρια πρακτική της διαμόρφωσης των στατιστικών με βάση όχι το εκ των δεδομένων αληθώς προκύπτον, αλλά σε συμμόρφωση με το εκάστοτε πολιτικώς σκόπιμο και βολικό αποτέλεσμα, η οποία οδήγησε στην παραπλάνηση του Ελληνικού λαού ως προς τις οικονομικές συνέπειες της ακολουθούμενης επί μακρόν πολιτικής, στην απόκρυψη της αληθινής οικονομικής κατάστασης της Χώρας με συνέπεια τη διευκόλυνση της υπερχρέωσής της (και τον υπερδανεισμό της από Έλληνες και ξένους επενδυτές) έως ότου ήταν πλέον πολύ αργά, αλλά και στον διεθνή διασυρμό της Χώρας με τα διαβόητα 'greek statistics'.
Απώτερος στόχος είναι, βεβαίως, η απόσειση των πολιτικών ευθυνών για το μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο οδήγησε τη Χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ένδεια που ζει σήμερα, καθώς και η αποφυγή της αναδυόμενης απαξίωσης αυτού του τρόπου διακυβέρνησης. Είναι ο στόχος αυτών που ελπίζουν να συνεχίσουν το
αντιπαραγωγικό πελατειακό μοντέλο διακυβέρνησης της Χώρας, η οικτρή αποτυχία του οποίου σε όλα τα επίπεδα προδίδεται από την πιστή καταγραφή των ελλειμμάτων που παράγει, και οι οποίοι απεργάζονται «πολιτικές λύσεις» στην κατάρτιση των στατιστικών της".
Και ειδικά αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη τονίζει:

-"Ο ρόλος της ∆δικαιοσύνης σε όλα αυτά θα έπρεπε να είναι μόνον ένας: Η πραγμάτωση του κράτους δικαίου. Ούτε το πελατειακό μοντέλο διακυβέρνησης της Χώρας, ούτε η απάτη προβλέπονται από την Ελληνική νομοθεσία, ούτε (πέραν της ιδίας αυτοεξαπατήσεως) η εξαπάτηση των Ευρωπαϊκών θεσμών αποτελεί στοιχείο του εθνικού συμφέροντος".

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο