Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ασφυκτικός κλοιός στη φοροδιαφυγή

Προετοιμάζοντας το έδαφος, ο υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης, κατά τον χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Στατιστικής Yπηρεσίας, σημείωσε ότι στις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν «την αναποτελεσματικότητα ...

Προετοιμάζοντας το έδαφος, ο υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης, κατά τον χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Στατιστικής Yπηρεσίας, σημείωσε ότι στις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν «την αναποτελεσματικότητα του ελληνικού κράτους διαχρονικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φτώχειας.

Διότι, ενώ το ύψος των δαπανών για το κοινωνικό κράτος είναι κατά μέσο όρο περίπου εκεί όπου βρίσκεται και στις υπόλοιπες χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης, η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών στην αντιμετώπιση της φτώχειας δεν είναι αυτή που πρέπει. Kαι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί όλους και σίγουρα τη σημερινή κυβέρνηση την ανησυχεί και θα πρέπει να πάρουμε καινούργιες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα».

Σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή, σημείωσε ότι «δεν πιστεύουμε ότι μόνο με μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ή μόνο με κίνητρα μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτό το φαινόμενο.

Aσφαλώς χρειάζεται να ενεργοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός, ασφαλώς χρειάζονται τα κίνητρα -και έχουν ήδη δοθεί αρκετά κίνητρα- αλλά το μεγάλο ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας».
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο