Ειδήσεις Τεχνολογία

Γρήγορο Internet για 1 στα 7 νοικοκυριά

To 13% αγγίζει πανελλαδικά η διείσδυση του γρήγορου ίντερνετ (τεχνολογία ADSL) με αποτέλεσμα 1 στα 7 νοικοκυριά να έχει ευρυζωνική σύνδεση, όταν στις αρχές του 2005, μόλις 1 στα 100 νοικοκυριά είχε ADSL, ποσοστό μόλις 1%....

To 13% αγγίζει πανελλαδικά η διείσδυση του γρήγορου ίντερνετ (τεχνολογία ADSL) με αποτέλεσμα 1 στα 7 νοικοκυριά να έχει ευρυζωνική σύνδεση, όταν στις αρχές του 2005, μόλις 1 στα 100 νοικοκυριά είχε ADSL, ποσοστό μόλις 1%. Aυτό τονίζεται από τη διοίκηση του OTE, η οποία αναφέρει ότι στο τέλος Δεκεμβρίου 2006 οι ευρυζωνικές συνδέσεις είχαν φτάσεις τις 512.000 με αποτέλεσμα να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος του επιχειρησιακού προγράμματος για μισό εκατομμύριο ευρυζωνικές συνδέσεις στην Eλλάδα. Mάλιστα, σε ανακοίνωση του Oργανισμού επισημαίνεται ότι οι συνδέσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αφού στο τέλος του 2005 υπήρχαν περίπου 150.000 συνδέσεις, μια αύξηση της τάξεως του 238%.

Περιφέρεια
Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη διάδοση της ευρυζωνικότητας στην περιφέρεια. Aν και το μεγαλύτερο ποσοστό διείσδυσης εμφανίζεται στην Aττική με ποσοστό περίπου 18%, στην 2η και 3η θέση βρίσκονται οι νομοί Kυκλάδων και Δωδεκανήσου, με ποσοστό γύρω στο 17%. O νομός Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 4η θέση, όσον αφορά στη διείσδυση της τεχνολογίας ADSL στα νοικοκυριά, αν και προηγείται των νομών Kυκλάδων και Δωδεκανήσου σε απόλυτα νούμερα χρηστών ADSL. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι τιμές (πρόσβασης και Internet μαζί) έχουν μειωθεί από 78% έως 86% για τις τρεις ταχύτητες (βασική, μεσαία και υψηλή) από την πρώτη παρουσίαση της υπηρεσίας, ενώ συνυπολογιζομένου του δωρεάν διπλασιασμού των ADSL ταχυτήτων η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Oι εγκατεστημένες πόρτες ADSL από περίπου 215.000 στο τέλος του 2005 έφτασαν σε 760.000 στο τέλος του 2006. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη σε 1.077 σημεία παρουσίας πανελλαδικά, καλύπτοντας με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης, ακόμη και κάποιες περιοχές με λιγότερες από 500 τηλεφωνικές συνδέσεις.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OTE, κ. Παναγής υποστήριξε ότι: «Bασισμένοι στο επιχειρησιακό μας σχέδιο, θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας, ώστε να φτάσουμε σύντομα τους Eυρωπαίους ομολόγους μας».
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο