Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοσχέδιο σωτηρίας του Ο.Α.Ε.Ε. ετοιμάζει η ΓΣΕΒΕΕ

To … νόμο στα χέρια της ετοιμάζεται να πάρει η ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στον ασφαλιστικό φορέα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, τον ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι εμπειρογνώμονες του ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της συνομοσπονδίας έχουν ξεκινήσει την προεργασία για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο αυτό εκτιμάται, κατά τις ίδιες πηγές, ότι θα δημοσιευτεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Φυσικά, η ΓΣΕΒΕΕ δεν έχει τη θεσμική δυνατότητα να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για αυτό θα οργανώσει συναντήσεις με κάθε ένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, παρουσιάζοντας το σε αυτά και ζητώντας να το υιοθετήσουν προκειμένου να κατατεθεί στο κοινοβούλιο με τη προβλεπόμενη διαδικασία. Από τη ΓΣΕΒΕΕ αναφέρουν πως τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες του ν/σ για τον ΟΑΕΕ:

Η δημιουργία ατομικού λογαριασμού του κάθε ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ στον οποίο, εφόσον οφείλει, θα καταβάλει οποιοδήποτε ποσό μπορεί για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών του.

Το «πάγωμα» της κεφαλαιοποίησης των οφειλών και τη μεταφορά τους στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.

Η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.

Στη ΓΣΕΒΕΕ είδαν θετικά την έκκληση που έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας την περασμένη Κυριακή σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία κάθε ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ ο οποίος χρωστά πάνω από 5.000 ευρώ μπορεί να καταβάλλει άμεσα «όσα μπορεί» με βάση το «ατομικό προφίλ». Στη συνομοσπονδία εκτιμούν πως η έκκληση αυτή του κ. Βρούτση κινείται στη λογική της πρόταση της για τη δημιουργία ενός ατομικού λογαριασμού.

Ωστόσο στη ΓΣΕΒΕΕ επιμένουν πως δεν πρέπει να υπάρχει όριο, εν προκειμένω 5.000 ευρώ, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τον ΟΑΕΕ προκειμένου να καταβάλλει «ό,τι μπορεί». Υπολογισμοί του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ θέλουν εκείνους τους ασφαλισμένους που χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ να ξεπερνούν τους 230.000 επί συνόλου 390.000 οφειλετών. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη εστάλησαν 92.992 ειδοποιητήρια από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι πως η ΓΣΕΒΕΕ δεν μπορεί να συζητήσει τη μία ή την άλλη πρόταση της με την κυβέρνηση, μιας και ο πρώτος υπουργός με τον οποίο συναντήθηκε το προεδρείο της μετά από δυόμισι χρόνια ήταν ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση που έχει ζητήσει η ΓΣΕΒΕΕ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο μια πρώτη «γέφυρα» φαίνεται πως έχει πέσει, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με το συντονιστή μεταξύ ευρωπαϊκής Task Force και της Κομισιόν στην Αθήνα, Μαργαρίτη Σχοινά την περασμένη εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικό θέμα στη συνάντηση των δύο πλευρών ήταν, πέραν του ασφαλιστικού, το πρόβλημα της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή capital.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΑΕΕ ΓΣΕΒΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο