Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φοροαπαλλαγή πρώτης κατοικίας σε αλλοδαπούς

Φοροαπαλλαγή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας δικαιούνται οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Λόγω της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Οικονομικών ...

Φοροαπαλλαγή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας δικαιούνται οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Λόγω της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις εφορίας για την παροχή της φοροαπαλλαγής και στους πολίτες των δυο νέων χωρών μελών της Ε.Ε.
Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι πολίτες που κατοικούν και εργάζονται μόνιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, δικαιούνται να αποκτήσουν πρώτη κατοικία απαλλασσόμενοι από το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων.

Το αφορολόγητο όριο για τον άγαμο που αποκτά πρώτη κατοικία είναι 75.000 ευρώ, ενώ για τον έγγαμο χωρίς παιδιά 115.000 ευρώ. Για καθένα από τα δυο πρώτα παιδιά το παραπάνω όριο αυξάνεται κατά 23.000 ευρώ και για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα αυξάνεται κατά 35.000 ευρώ.

Πηγή Εxpress

 

Σχετική απόφαση

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5844
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο