Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Στον εισαγγελέα επιχειρήσεις για παράβαση του νόμου περί εκπτώσεων

Συγκεκριμένα, τρεις εμπορικές επιχειρήσεις παραπέμφθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης στον αρμόδιο εισαγγελέα και στην Περιφέρεια Αττικής, επειδή πραγματοποιούσαν εκπτώσεις σε εμπορεύματα ....

Συγκεκριμένα, τρεις εμπορικές επιχειρήσεις παραπέμφθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης στον αρμόδιο εισαγγελέα και στην Περιφέρεια Αττικής, επειδή πραγματοποιούσαν εκπτώσεις σε εμπορεύματα κατά παράβαση του άρθρου 14 του Ν.3377/05, σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ. 10 του Αγορανομικού Κώδικα (προεκπτώσεις).

Μετά από έλεγχο των ελεγκτικών κλιμακίων διαπιστώθηκε από τις αποδείξεις που είχαν εκδώσει οι επιχειρήσεις, ότι πραγματοποιούσαν εκπτώσεις σε όλα τα είδη και σε όλους τους πελάτες τους κατά παράβαση της νομοθεσίας και γι αυτό το λόγο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για παράβαση του άρθρου 31 παρ. 10 Α.Κ. και στη Περιφέρεια Αττικής για επιβολή διοικητικού προστίμου για παράβαση του άρθρου 14 εδάφιο 1Α του Ν. 3377/05.

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι εξής:

· «Κ.Μ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΩΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥ», ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18, ΑΘΗΝΑ

· «ΓΚΑΡΜΕΝΤΣ ΦΑΣΙΟΝ ΑΕ», ΠΑΤΗΣΙΩΝ 4, Αθήνα

· «ΤΙΝΑΜΕΛ ΕΠΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΩΣ», ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 23, ΑΘΗΝΑ

Επιπλέον παραπέμπεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στη Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων η εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, επειδή προέβη σε αναγγελία προσφορών μέσω ολοσέλιδης διαφημιστικής καταχώρησης σε κυριακάτικες εφημερίδες στις 14/01/2007.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στους παραβάτες επιβάλλονται, εκτός των ποινικών κυρώσεων και διοικητικές, δηλαδή πρόστιμο, το οποίο επιβάλει ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής. Το διοικητικό πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι το 0,5% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο που επιβάλλεται μπορεί να φτάσει το 3% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο